Vinduer haste-udskiftes for to mio. kr.

Beboerne i Brabrand Boligforenings afdeling Odinsgård, der ligger på Stenaldervej i det vestlige Århus, har igen fået truslen om nedfaldende vinduer ind på livet. I går faldt et vindue ud og ned på jorden, hvor ruden splintredes. Alle arealer neden for vinduerne bliver nu spærret af, og samtidig opfordres alle beboere til enten at holde vinduerne lukket eller kun åbne med største forsigtighed indtil alle vinduer hurtigst muligt er udskiftet.

Afdelingen har ellers lige fået skiftet en mængde vinduer efter vinduerne begyndte at falde ud for to år siden. Så sent som i december og januar er der udskiftet vinduer og de øvrige blev kontrolleret.

Robert Sørensen viser hvordan træet i vinduesrammen ikke hænger sammen pga. manglende lim-effekt.

Robert Sørensen viser hvordan træet i vinduesrammen ikke hænger sammen pga. manglende lim-effekt på vinduet der faldt ud søndag.

Limtræets lim forsvinder
Et nyt fænomen er, at det limtræ som vinduerne er lavet af ikke længere hænger sammen, fordi limen er holdt op med at klistre. Og så rådner vinduesrammerne fra midten af træet, selvom det ser frisk og stabilt ud på ydersiden.

Den ansvarlige inspektør i Brabrand Boligforening, Robert Sørensen, tør ikke udskyde udskiftningen af de resterende vinduer, og har dagen igennem haft kontakt til både vinduesfabrik og boligforeningens økonomiafdeling. Alle vinduer der ikke sidder i ly af en altans betondæk skal skiftes – det er over 200 vinduer og vinduespartier. Prisen bliver sandsynligvis på cirka to millioner kroner, og vinduerne skal udskiftes så hurtigt, som vinduesfabrikken Velfac (eller en alternativ leverandør) kan levere, dvs. i løbet af omkring otte uger.

Arkivfoto: Odinsgård

Arkivfoto: Odinsgård

Utrygge beboere ønsker sikkerhed
Her mandag aften den 31. august har beboerne afholdt deres årlige, ordinære beboermøde, og naturligvis fyldte snakken om vinduer og vinduesudskiftning godt op på mødet.
En bekymret far var oprevet, kaldte det en skandale og vidste ikke sine levende råd til, hvordan han kan beskytte sine to små børn mod at få et vindue i hovedet.

Også Herman Nielsen fra Brabrand Boligforening deltog på mødet og talte om sikkerhed for beboerne: “Det er jo en katastrofe, hvis der sker noget. Kan vi ikke afspærre områderne, hvor der er fare for nedstyrtning?” Spurgte han.

Inspektør Robert Sørensen lovede, at der allerede dagen efter, den 1. september vil blive opsat afspærring, selv om det kan være vanskeligt at afspærre alle områder under vinduerne, for en del steder er der entre-døre.
I samarbejde med varmemester Mogens Rasmussen iværksættes de bedst mulige foransaltninger i løbet af tirsdagen.

Opdatering tirsdag 1/9 kl. 12: Materialer til afspærring er ankommet

Opdatering tirsdag 1/9 kl. 12: Materialer til afspærring er ankommet

Læs mere om beboermødet i Skræppebladet der udkommer omkring 1. oktober. Her kan du også læse, hvordan man lige finder to millioner kroner frem til at købe vinduer for i en afdeling der i forvejen har høje huslejer for de 103 lejligheder og 20 ungdomsboliger.

Se også Vinduerne falder ud i Odinsgård (fra 2007)

Blogartiklen er oprettet: 31. aug 2009. Opdateret 14. sep 2009 kl. 07:58


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt