Indsats mod ekstremisme i 5. – 6. klasse

Århus Kommune og Østjyllands Politi forlænger indsatsen imod dannelse af ekstreme grupper i samfundet – også kaldet politisk og religiøs radikalisering. Indsatsen blandt unge er forlænget et år, og det er især 5. og 6. klasse der skal lære begreberne “flertalsmisforståelse” og “social overdrivelse”.

Børnene skal lære, at flertallet til tider gør ting eller mener andet, end de reelt gør og mener. Derved risikerer børn at ville leve op til meninger og handlinger om alkohol, mobning og kriminalitet, som ikke findes i virkeligheden.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Politiet forklarer:
“Adfærd, der umiddelbart eller på længere sigt kan medføre skader på en selv eller andre, som fx brug af tobak og alkohol, kriminalitet, aggressiv trafikadfærd eller mobning skyldes ikke alene manglende viden, sociale problemer, dårlig opdragelse, aggressiv personlighed eller andre individuelle problemer.

Denne form for adfærd – også kaldet risikoadfærd – er i høj grad et socialt fænomen: Mennesker er tilbøjelige til at ”glemme” viden, værdier og holdninger for ikke at afvige for meget fra andre. Den enkelte søger ofte at leve op til andres forventninger for på den måde at opnå anerkendelse, respekt, kærlighed og tryghed. Det er en helt naturlig menneskelig reaktion.”

Unge skal spottes
“Radikalisering skal tages meget alvorligt, og en tidlig indsats sikrer, at vi kan få rettet op på det i tide. Derfor er jeg glad for, at projektet nu forlænges, så vi blandt andet kan give lærere, pædagoger og andre faggrupper værktøjer til at spotte unge, der kan være på vej ud af en ekstremt farlig glidebane,” siger Gert Bjerregaard.

150 skoleklasser
“Projektet blev i skoleåret 2008/2009 gennemført i 90 femte eller sjette klasser i Østjylland. I skoleåret 2009/2010 forventes undervisningsforløbet gennemført i ca. 150 klasser,” oplyser projektleder Allan Aarslev fra Østjyllands Politi.

Læs mere:
Hjemmeside for Østjyllands Politi: http://www.politi.dk/Oestjylland
SSP-Østjylland […] forebyggelse af risikoadfærd og kriminalitet

Hjemmeside for Århus Kommune: http://aarhuskommune.dk
Indsats mod radikalisering forlænget

Blogartiklen er oprettet: 22. okt 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt