Model-tog giver penge til Livsværkstederne i Gellerup

Velgørenhed: Stop en to-krone i automaten under modeljernbanen på hovedbanegården i Århus. Så for du en sød lille oplevelse med lys og kørende tog. Et år senere er der mange svage århusianske beboere, som får glæde af din mønt. DSB giver nemlig alle pengene fra det automatiske legetøjstog til velgørenhed og i december er det tid at dele penge ud.

I 2009 blev der samlet 58.000 kroner ind, som nu er blevet fordelt til udvalgte hjælpe- og sociale organisationer. En af modtagerne er Livsværkstederne, der er fysisk holder til på første sal (over Føtex) i City Vest.

Arkivfoto af Ulrik Ricco hansen: Tog ved Århus H og banegård

Arkivfoto af Ulrik Ricco hansen: Tog ved Århus Hovedbanegård

Den korte version om Livsværkstederne er ifølge LokalAvisen Århus:
“Livsværkstederne: Selvejende institution i Gellerup med rødder i KFUM’s Sociale Arbejde, Gellerup Kirke og Brabrand Boligforening. Gæster, frivillige, aktiverede samt ansatte samarbejder om at drive Livsværkstederne og skabe rum for at mennesker kan mødes i Gellerup.”

Lokalavisen skriver om pengeuddelingen under overskriften “DSB giver fut-fut penge til velgørenhed” at Borgmester Nicolai Wammen overrakte priser. Lokalavisen oplyser også at:

“Modeljernbanen på hovedbanegården er ejet af Jernbanemuseet i Odense (DSB) og vedligeholdes af entusiaster fra Jydsk Modeljernbaneklub, som sørger for, at de tre modeljernbaner kører planmæssigt, når man putter en 2-krone i møntindkastet.”

Læs mere:
Hjemmeside for Lokalavisen Århus: http://aarhus.lokalavisen.dk
DSB giver fut-fut penge til velgørenhed

Hjemmeside for Livsværkstederne: http://www.livsvaerkstederneigellerup.dk

Hjemmeside for DSB: http://www.dsb.dk

Blogartiklen er oprettet: 13. dec 2009


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt