Livsværkstederne bringer nærvær ud under coronakrisen

Tilbud om mad, støtte, hjælp og nærvær til beboere, der for tiden har det svært

Tekst Helle Hansen

Er du ekstra hårdt ramt i denne tid og kæmper med psykiske lidelser, misbrug, ensomhed eller andre svære problemer? Så er der hjælp at hente hos Livsværkstederne, der i den kommende tid kører ud på gader og stræder i Gellerup, Skovgårdsparken og Toveshøj.

Det sker i forbindelse med projekt ”Akut Social Drive Out”, der tilbyder støtte og hjælp blandt andet i form af udlevering af mad og kaffe med tid til en snak.

Livsværkstedernes leder, Gritt Rhinstrøm th., og cafémedarbejder  Mathilde Vendelbo Andersen er klar til at rulle ud med pop-up-boden.

Livsværkstedernes leder, Gritt Rhinstrøm th., og cafémedarbejder 
Mathilde Vendelbo Andersen er klar til at rulle ud med pop-up-boden.

Gritt Rhinstrøm, der er leder af Livsværkstederne i Gellerup, der til daglig holder til over Føtex i City Vest, men som p.t. er lukket på grund af corona-epidemien, fortæller om projektet:
”Det, vi konkret gør med projektet Akut Social Drive Out, er, at vi i løbet af ugen kører ud til fire forskellige steder i lokalområdet med en pop-up-kaffebod. Og her står så frivillige og ansatte fra Livsværkstederne klar med tid til en snak, kaffe og kage, udlevering af måltider. Og der er også mulighed for at få rådgivning og information.”

”Vi er helt med på, at ramadanen er gået i gang, derfor vil vi også tilbyde gratis måltider som færdige supper, der kan tages med hjem og varmes, når fasten brydes. Eller man kan få udleveret et måltids-kit, hvis man hellere selv vil lave sin suppe,” fortæller Gritt Rhinstrøm.

Hun oplyser, at indsatsen drives lokalt af Livsværkstederne i samarbejde med KFUM’s Sociale Arbejde og med støtte fra Trygfonden.

Corona skaber utryghed
Livsværkstederne håber, at initiativet i den kommende tid kan være med til at skabe nærvær og håb i den vanskelige situation for mange lokale beboere i Gellerup, Skovgårdsparken, Toveshøj og Aarhus Vest.

”Socialt udsatte kæmper ofte med psykiske lidelser, misbrug, ensomhed og andre svære problemer, og de risikerer at forstærkes i denne tid. Frygten for corona-smitte skaber ekstra utryghed, og situationen betyder, at mange mennesker i sårbare situationer mister det sociale fællesskab, der udgør et vigtigt holdepunkt i hverdagen,” siger Gritt Rhinstrøm.
Hun fortæller, at tilbuddet om rådgivning i pop-up-kaffeboden gælder udlændingerådgivning, gældsrådgivning, retshjælp og konfliktrådgivning.

Frivillige og ansatte fra Livsværkstederne står klar  med tid til en snak, kaffe og kage mv.

Frivillige og ansatte fra Livsværkstederne står klar
med tid til en snak, kaffe og kage mv.

Du kan blive frivillig
”Tilbuddet med pop-up-kaffeboden er både rettet mod beboere, der har behov for hjælp, men også hvis du måske er nabo til nogen, der har brug for hjælp,” siger Gritt Rhinstrøm.
Hun hører også meget gerne fra potentielle frivillige, der har lyst til at være med til at gøre en forskel lokalt.

”Hvis nogen har lyst til at hjælpe, så er de meget velkomne til at kontakte os,” siger hun.
Du kan ringe på mobil 31 68 44 70 eller skrive til e-mail grk@kfumsoc.dk
Læs mere om Akut Social Drive Out på: https://bit.ly/akut-drive-out

Her kan du møde Livsværkstedernes
Akut Social Drive Out:

Ved Gellerup Bibliotek
Mandag kl. 12.00-13.30 og onsdag kl. 14.00-15.30.

På Toveshøj
ved stien til bazaren ved Edwin Rahrs Vej 26:
Mandag kl. 14.00-15.30.

Uden for Yggdrasil/Det boligsociale hus
Tirsdag kl. 12.00-13.30 og torsdag kl. 14.00-15.30.

Skovgårdsparken
ved legepladsen ved Karensvej nr. 9-15
Tirsdag kl. 14.00-15.30 og torsdag kl. 12.00-13.30.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt