Leder

Coronatider og advokatundersøgelser

Af Helle Hansen

Ikke noget kønt forløb, desværre. Og nok et tegn på, at der er et stykke vej til den gode dialog

I skrivende stund er vi godt inde i den 7. corona-uge, og Danmark gik nærmest i stå, men heldigvis er vi tilsyneladende sluppet heldigt med hensyn til antallet af fatale menneskelige omkostninger.

I boligforeningen fik coronaen de konsekvenser, at administration og drift lukkede ned – i hvert fald for fysisk kontakt, til gengæld er der blevet gjort en flot indsats ude på hjemmearbejdspladserne. Beboerdemokratiet har været sat på hold, forårets beboermøder blev aflyst, foreningsbestyrelsen har haft udsat alle møder og kun korresponderet på mails om det mest nødtvungne.

Maj måneds repræsentantskabsmøde i boligforenigen er blevet skubbet til efter sommerferien. Og ghettoplanen og dens møder forsvandt også ud af kalenderen, så beboerne i nedrivningsblokkene stadig må vente på afklaring.

Men i Aarhus Kommune, der arbejder de videre – ja, de arbejder faktisk forud. For her er der taget hul på udspillet til en udviklingsplan for Skovgårdsparken. For hvis det den 1. december skulle vise sig, at beboerne i de to afdelinger, BB’s afdeling 3. og AAB’s afdeling 24, ender på den hårde ghettoliste – ja, så har kommunen tænkt tanker om nedrivning, salg, ommærkninger med mere – måske når beboerne dog at blive hørt undervejs. Mere om det i næste nummer af Skræppebladet.

Under coronaen er der også kommet et resultat af den advokatundersøgelse, der opstod i kølvandet på renoveringen af blok A17 på Toveshøj, som var blevet sat i gang, uden at der var givet en tilladelse fra kommunen.
Kort fortalt konkluderes der, at Toveshøjs beboere bør have ca. 1,5 millioner kroner af foreningen, fordi alt postyret har givet afdelingen et tab. Endnu har beboerdemokratiet på grund af corona ikke fundet ud af, hvad det skal ende med.

Prisen for de to advokatundersøgelser skulle også løbe op i godt 1,5 millioner kroner. Rådmand Bünyamin Simsek, som i mange år har haft et horn i siden på alt, hvad der står Brabrand Boligforening på, har udtalt, at han vil have, at boligforeningen skal betale den regning.

Fordi hele sagen er en præcedenssag – og boligforeningen har sagt, den ikke mener, den skal betale regningen, fordi at tilsyn er en kommunal opgave, så har Aarhus Kommunes egne jurister vurderet, at kan blev en rigtig dyr retssag, hvis den skal føres ved tre instanser. Det rapporterer JP Aarhus og konkluderer, at det bliver over skattebilletten, at den regning bliver betalt.

Ikke noget kønt forløb, desværre. Og nok et tegn på, at der er et stykke vej til den gode dialog. Ærgerligt når så meget er på spil både i Gellerupparken og Tovehøj, og måske også snart i Skovgårdsparken.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt