Grand Finale i Sigrids Stue
(Århus Kunstbygning i Gellerup)

Oplev social-skulptur i Gellerups forladte bygninger, private rum og uofficielle sociale knudepunkter med lydkunst- og performanceudstillingen
PLAY BACK SOUNDSCAPE GELLERUP
Lørdag og søndag d. 24. og 25. september 2011

Grand Finale

på Sandra Johnstons residency i Århus Kunstbygnings satellit Sigrids Stue Lørdag og søndag den 24. – 25. september 2011 inviterer Århus Kunstbygnings kunstsatellit Sigrids Stue til en storstilet lyd- og performanceudstilling PLAY BACK – SOUNDSCAPE GELLERUP, der præsenterer kulminationen på den nordirske kunstner Sandra Johnstons residency i Sigrids Stue.

PLAY BACK indtager udvalgte steder i Gellerup, der ellers er private, lukkede og forbeholdt særlige grupper.
Soundscape’et er skabt af lyde, som kunstneren har optaget under sit residency i Gellerup – nu spilles de op mod det miljø, de er skabt i. Lyde fra natten, fra hjemmet og fra livet mellem boligblokkene. Som et auditivt snapshoot skildrer Sandra Johnstons udstilling det komplekse felt mellem de oprindelige visioner om et idealt frit og socialt samfund, fremtidsplanerne om en dynamisk, driftig og multikulturel bydel, men også så det sociale liv, der i praksis leves i nutidens Gellerup.

Lydkunst og performance skabt i Gellerup

Den 1. august 2011 ankom den nordirske lyd- og performancekunstner Sandra Johnston til Gellerup, hvor hun som den første af fire kunstnere skulle bo, og lade rummet Sigrids Stue fungere som sin kunstneriske platform. Her har hun skabt, formet og levendegjort sin kunst i et tæt sammenspil med lokalbefolkningen. PLAY BACK er hendes bud på, hvordan det multietniske område ser ud med en performancekunstners øjne.

Pressefoto fra Sigrids Stue

Pressefoto fra Sigrids Stue

Sandra Johnstons lydværk PLAY BACK afspilles henholdsvis i The Apartment, en tom og mærket lejlighed i en boligblok på Bentesvej højt hævet over Gellerup-området, The School i den forladte fløj af Nordgårdskolen, og udenfor i det fri i byrummet, på stien gennem bydelen ved The Border.

Lørdagen d. 24. september foregår hovedforestillingen af PLAY BACK – her kan kunstneren og en række af hendes hovedinspirationskilder opleves live. Dagen kulminerer kl. 16 i The School en tidslomme i en afviklet folkeskole. Her opfører Sandra Johnston en live performance skabt til stedet, og der præsenteres en omfattende live installation med live events af gæster og lyd installationer i lokaler, der er mættet med spor fra tidens brug.

Åbningstider

Lørdag d. 24. september kl. 13-20

En tre-trins rute gennem Gellerupparken:

The Apartment: Åben mellem 13-16 og 18-20. En stedspecifik lydinstallation i en af de nedrivningstruede lejligheder. Bentesvej 5, 3tv.

MAIN EVENT – The School: Åben mellem 16-18. I den forladte fløj af Nordgårdskolen præsenteres en totalinstallation med performances af Sandra Johnston, live events af gæster og lydinstallationer i de tidligere klasselokaler. Sigridsvej 46.

The Border: Åben mellem 13-20. Et knudepunkt på hovedstien igennem Gellerupparken, der går fra City Vest til Bazar Vest. Dagen igennem indtager lydværkerne Gellerups offentlige rum og følger de steder livet finder sted i det fri.

Søndag d. 25. september kl. 13-17
Lydinstallationer i The Apartment, Bentesvej 5, 3.tv og The School, Nordgårdsskolen Sigridsvej 46.
Alle er velkomne og der er gratis adgang.

Fakta: International samtidskunst i Gellerup

Den 1. august 2011 åbnede Århus Kunstbygning kunstsatellitten Sigrids Stue – en kunstnerisk og social platform i Foreningernes Hus i Gellerup, som er aktiv i perioden fra efteråret 2011 til sommeren 2012. I Sigrids Stue kan publikum på skift møde fire internationale samtidskunstnere: Sandra Johnston en nord-irsk performance kunstner (august-september 2011), Mario Ybarra Jr, en amerikansk street-art kunstner (oktober-november 2011), Amitis Motevalli en iransk konceptuel baseret kunstner (forår 2012), og kunstnergruppen Asyl Dialog Tanken, som arbejder med asylansøgere i Danmark (sommer 2012). De deltagende kunstnere vil alle lade sig inspirere af det multietniske Gellerup-område og direkte inddrage lokalbefolkningen i deres kunstprojekter.

Sandra Johnston

Sandra Johnston, (Nord-Irland f. 1968) er en visuel kunstner, som arbejder inden for områderne video/ audioinstallationer samt performance og installationskunst. Johnston baserer ofte sin kunst på intensive observationer af specifikke områder, hvorunder hun eksempelvis undersøger borgerrettigheder og den kollektive bevidsthed knyttet til traumer og voldelige begivenheder. Johnston har præsenteret performances i Storbritannien, Europa og USA og har blandt andet repræsenteret Nordirland ved Biennalen i Venedig i 2005.

Følg med når den næste kunstner Mario Ybarra Jr. indtager Gellerup d. 1. oktober. Sigrids Stue vil løbende byde på mangfoldige events, oplevelser, workshops og nye samarbejder på tværs af kulturelle forskelle, køn og fagligheder.

Læs mere www.Sigridsstue.dk

Find Sigrids Stue

Sigrids Stue: Foreningernes Hus, Sigridsvej 46, Gellerupparken, 8220 Brabrand. Indkørsel fra enden af Jettesvej.
Bus 4A til Sigridsvej direkte fra Aarhus centrum.

Udstillingen er blevet skabt med hjælp fra Rapakademiet, Papagallo, Stadsarkitekten Gøsta Knudsen, arkitekt Jan W. Hansen, Peter Laugesen, Anett Sällsäter Christiansen og borgere i Gellerupparken.
Sigrids Stue er støttet af Aarhus Kommune, Helhedsplanen, Statens Kunstråd, Region Midtjylland og Foreningernes Hus.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

 • Øv - ikke god
 • Nogenlunde
 • OK
 • Cool - god artikel
 • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

 • kl. 13-20
  Grand Finale i Sigrids Stue (Århus Kunstbygning i Gellerup)
 • kl. 13-17
  Grand Finale i Sigrids Stue (Århus Kunstbygning i Gellerup)
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data