Boligforening mørklægger uønskede projekter

Diskriminerende annulleringer for at undgå bøvl i boligforeningen

Af Skræppebladets praktikanter uge 13: Pil, Lars, og Rani

En lang række undersøgelser tyder på, at der er topstyrede beslutninger af uset karakter i Brabrand Boligforening, når det handler om at undgå uønskede og bøvlede sager. Blandt andet har hele to projekter været søsat for at ændre boligforeningens navn. Men resultatet var ikke velkomment og er nu sendt ud i glemslen. Det samme er de fremskredne planer om at opdele boligforeningen, hvor nogle afdelinger spaltes ud i eget selskab under navnet Get 2 Bo.

Graverholdet
Skræppebladets praktikantgruppe har gravet i forholdene i Brabrand Boligforening og har fundet en række sager, som er blevet skrinlagt fordi, de enten var ubehagelige, dyre eller ikke lige var til fordel for toppen i boligforeningen.

Nej til tyrkiske vinkler
Mange venter stadig på det tyrkiske bad – hammam og eksotisk helsecenter midt i Gellerupparken. Projektet ligger åbenbart på direktionsgangene og samler støv ligesom redaktionens tur til Ankara, hvor redaktionen skulle hjælpe de tyrkiske myndigheder med at opbygge beboerblad med ungdoms- og børneredaktion.

Nej til museumsindblanding
De statslige museer er heller ikke noget boligforeningen har lyst til at involvere sig i. Selvom alle aftaler var på plads for at genopføre en af de nedrevne blokke fra Gellerup i Den Gamle By, forsvandt dette projekt pludselig væk fra tegnebrættet og den forkromede helhedsplan. Det samme skete med det vikingeskib, der dukkede op under udgravningerne til boligafdelingen Havnehusene. Arkæologerne fra Moesgård og Vikingemuseet i Roskilde fik alligevel ikke fat i skibet, der åbenbart ”forsvandt” under de store maskiners arbejde.

Nej til billigt tv og gratis bus
Boligforeningens dybe involvering i antenneforeningen var nok medvirkende årsag til, at et udenlandsk firma ikke fik lov til at levere internet og alle tv-kanaler til 40 kr. om måneden. Det var sandsynligvis også boligforeningens iver på at blive populær hos kommunen, der fik annulleret de detaljerede planer om en busrute mellem samtlige boligafdelinger – gratis for alle beboere.

Nej til overvågning
Trods store problemer med affaldssortering er der ikke længere spionkameraer ved skraldesug og på affaldspladserne. Projektet var ellers påbegyndt i bl.a. boligafdelingen Sonnesgården, hvorfra det ellers lød at ”pengene er givet godt ud, så vi kan få løst problemet.” Men åbenbart for dyrt til ikke at fjerne igen.

Nej til interview
Boligforeningens top nægter at give interview om mørklægningen af de mange sager, men skriver i et mail til Skræppebladets gravergruppe at ”Hofmarskallatet har henvendt sig for at aftale at Dronning Margrethe kan komme på besøg i Gellerupparken. Så et eller andet må vi jo gøre rigtigt. Det kan man også se på den mønt der snart kommer med den Gyldne Port i Gellerup på den ene side.”

Skræppebladet har tidligere omtalt projekterne

Visualiserings-foto fra projektets ansøgning. Alle afdelinger i Brabrand Boligforening får busstop på den nye rute.

Visualiserings-foto fra projektets ansøgning. Alle afdelinger i Brabrand Boligforening får busstop på den nye rute.

Fotocollage der viser den genopførte bloks placering i den sydlige ende af Den Gamle By i Aarhus

Fotocollage der viser den genopførte bloks placering i den sydlige ende af Den Gamle By i Aarhus

Blogartiklen er oprettet: 01. apr 2021. Opdateret 02. apr 2021 kl. 16:17


Del eller print denne side:  

En kommentar til
“Boligforening mørklægger uønskede projekter”


 • 1

  webmaster skriver:

  De fantastiske historier vil ingen ende tage når det er 1. april. Skræppebladet har ikke en journalistisk gravergruppe af praktikanter.

  Til gengæld kan du se udpluk af de mange aprilsnare som Skræppebladet har bragt gennem tiden ved vores jubilæumsreception. Blandt plakaterne til Skræppebladets reception er der en, som sætter fokus på april-historierne, der vil fuppe beboere og andre læsere med historier, som er lidt for gode til at være sande. Og det er de.

  Her er en liste med nogle af historierne:
  2021: Praktikanter afslører
  2020: Beboernes pulterrum inddrages i krigen mod corona
  2019: Ny mønt på vej med Gellerup-motiv
  2017: Spionkameraer ved affaldssortering
  2015: Alt sejler i Havnehusene: Fund af vikingeskib..
  2014: Numerolog skal finde Brabrand Boligforenings nye navn
  2013: Gellerup og Toveshøj går solo – nyt boligselskab Get2bo
  2012: Afsløring: Boligforeningen skifter navn
  2011: Gellerupblok ryger på museum: Genopføres i Den Gamle By
  2009: Ny busrute til alle beboere
  2008: Tv-priskrig: Alle kanaler til 40 kroner
  2007: Fra bombemand til skønhedsekspert
  2001: Tyrkisk bad i Gellerup
  1998: Skræppebladet til Ankara i Tyrkiet
  1992: Dronning Margrethe vil besøge Gellerupparken

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt