Åbent brev til Rådmand Rabih Azad-Ahmad fra to beboere i Gellerup­parken

Skræppebladet har modtaget dette brev fra to beboere som bor i de nedrivivningstruede blokke

Kære Rabih Azad-Ahmad

Vi skriver til dig, fordi at vi gerne vil spørge, hvordan det kan være, at du og det Radikale Venstre i Århus Byråd i forrige uge valgte ikke at stemme for forslaget om at udsætte lokalplanen for nedrivninger af blokke i Gellerupparken?

Vi har hørt, at i Folketinget er de Radikale imod Parallelsamfundsloven, men her i Århus stemmer du sammen med dine byrådskolleger for, at vi og flere hundrede andre familier skal smides ud af vores hjem. Og derfor har vi nu i snart 4 år levet i usikkerhed om, hvor vi skal hen og bo.

Ligesom du, er vi flygtninge, og vi synes derfor, at det er meget dumt, at I også nu, selvom der kommer masse af nye flygtninge fra Ukraine til Danmark, vil fortsætte med at rive vores gode lejligheder ned, i stedet for at lade ukrainske familier flytte ind i dem.

Det giver simpelthen ikke mening.

Vi har altid været glad for at bo her. Lejlighederne er gode, og vi har mange gode naboer. Vores børn har været glade for at vokse op herude, de har alle fået gode uddannelser og har aldrig lavet ballade.

Derfor er vi også med i retssagen mod boligforeningen, kommunen og staten, fordi vi ikke synes, at blokkene skal rives ned, bare fordi vores familier har baggrund i Mellemøsten.

Vi er to naboer, det har skrevet dette til dig på vegne af mange andre; Ezzeddine Azzam, som sammen med min familie har boet på Jettesvej 29 i mere end 20 år. Og Mohammad Hatab, der har boet med min familie på Jettesvej 25 i mere end 30 år.

For resten husker jeg, Ezzeddine, at jeg og sammen med nogle andre mødte dig to gange og spurgte dig, hvordan det kunne være, at du stemmer imod de radikales politik og gerne vil være med til helhedsplanen og nedrivningerne. Du svarede dengang, at du ikke ville gøre som Enhedslisten, der trak sig fra forhandlinger og stod udenfor uden indflydelse. Og du siger, at du har kæmpet for det bedste resultat, og det er endt med at, at du har fået reduceret antallet af boliger, der skulle rives ned fra 700 boliger til kun 400. Men kan det virkelig passe?

Vi synes, det er en stor skuffelse, at du ikke har stemt for at sætte nedrivninger på pause, især fordi Venstre, der oprindeligt kom med forslaget om nedrivninger, nu også har ændret holdning. Har du måske en forklaring på det?

Men venlig hilsen

Ezzeddine Azzam og Mohammad Hatab

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data