Afd. 21: I afdeling 21 går de op i vaskeriet

Afdeling 21 – Hasselager

Beboermødet i Hasselager diskuterede vaskeriet, fordi det er grunden til huslejestigninger

Tekst og foto af Elsebeth Frederiksen

Hasseltoften har ikke sit eget mødelokale, så beboerne var kørt til Brabrand Boligforenings lokaler på Rymarken. Der var mødt ca. 20 beboere op, hvilket var et godt fremmøde taget i betragtning af, at der kun er 22 lejemål i hele afdelingen. Den fungerende formand, Claus Eskebjerg fremlagde beretningen fra årets løb, men lagde ud med en advarsel. Han har observeret individer, som ikke hører til i området gå rundt og kigge ind ad vinduerne. Så hold øje med, om der holder fremmede biler og vær opmærksom, hvis naboerne ikke er hjemme.

Ellers handlede hans beretning om beskæring af buskads og fældning af træer, så der kan komme mere lys for nogle af beboerne. Der har været kritik af fliser, som ligger skævt, så folk er ved at falde på fortovet. Driften meddeler, at det vil blive udbedret. Andre problemer i området er, at folk ikke kan finde ud af, at sortere affaldet. Der skal altså ikke cementfliser i småt brandbart.

Orientering fra foreningsbestyrelsen
Jesper Fræer var mødt op for at redegøre for, hvad der var sket i boligforeningen det sidste år. Det kom mest til at handle om den nye ledelse, som Jesper Fræer var meget tilfreds med. Eller var der kort forklaring om Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj, nye byggerier ved havnen, som er klar til indflytning i maj 2015. Han forklarede, at han selv havde ønsket at komme til dette møde, fordi han ikke kender området i forvejen og han glæder sig til at komme på besøg engang. Han sluttede af med at sige, at man er velkommen til at kontakte ham, hvis der er flere spørgsmål.

Der skal indføres forbrugsafregnet vask
Claus Eskebjerg havde et forslag til hvordan alle betaler det samme for vaskeriet og det er også grundlaget for huslejestigningen på 2 %. Der er opsat nye maskiner, som er mere miljøvenlige og som skal kunne holde bedre. Lige nu betaler alle det samme for vask, men det vil koste 30.000 kroner at få lavet systemet om, så man kun betaler for det, man selv bruger.

Nogle mente, at det også vil få folk til at lade være med kun at vaske en trøje eller småting, fordi det bliver for dyrt for dem. Dermed sparer man også på vandet.

Det er Susanne Witting, som redegør for budgettet, men økonomien er fin, og den eneste grund til huslejestigningen er som sagt udgiften til vaskeriet. Efter en del diskussion skulle der stemmes om budgettet, og det blev tæt. 10 var for forslaget og 8 var imod. Forslaget blev dermed vedtaget med en meget lille margin.

Den nye bestyrelse: Fra venstre suppleant Birgit Leth, Klaus Rahbek,  Claus Eskebjerg og Bernadette Gissel.

Den nye bestyrelse: Fra venstre suppleant Birgit Leth, Klaus Rahbek,
Claus Eskebjerg og Bernadette Gissel.

Valg til bestyrelse
Til sidst var der valg til bestyrelse. Der sidder kun tre i bestyrelsen og Claus Eskebjerg er ikke på valg i år, så slaget skulle stå mellem tre andre. Resultatet af dette valg blev: Bernadette Gissel 16, Klaus Rahbek 12. Birgit Leth fik 8 stemmer og blev derfor suppleant.

Til sidst var der forslag fra en i salen om at bruge afdelingens Facebookside som nabohjælp, hvor man kunne bede folk om holde øje med deres lejlighed, hvis de var ude at rejse. Derefter var mødet slut, og man sluttede af med smørrebrød, øl og vand.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt