Fed fest og burgere i Gellerup

Første del af Gellerups nye bygade indviet med fest i gaden

Af Elsebeth Frederiksen

Fredag den 18. marts blev det nordligste stykke vej af den nye bygade i Gellerup taget i brug efter alle kunstens regler. I løbet af eftermiddagen kiggede mange beboere og nysgerrige århusianere forbi, og de hyggede sig både med musik, mad og kreative indslag.

I en bod blev alle inviteret til at komme med navneforslag til de nye veje i Gellerup. Forslagene blev trykt en T-shirt, der blev udleveret sammen med bogstavsklistermærker. Det var populært, og der var slet ikke T-shirts nok til alle dem, der ville bidrage med deres bud på nye vejnavne. De, der nåede at komme med forslag, havde mange gode forslag, blandt andet: Trillesvej, Vitus Berings Vej, Livets Vej og Globus Allé.

Måske skal en af vejene hedde Globus Allé? Eller skal den måske den hedde Trillesvej?

Måske skal en af vejene hedde Globus Allé? Eller skal den måske den hedde Trillesvej?

Måske skal en af vejene hedde Globus Allé? Eller skal den måske den hedde Trillesvej?

Deltagerne i gadefesten havde naturligvis også mulighed for at smage på den nye Gellerupburger. Det var en falafelburger, der helt klart blev godkendt af de sultne festdeltagere. Og der var også gratis kaffe og te.

Midt på gaden var der mulighed for at få sig et slag minigolf. For de modige var der mulighed for at komme 40 meter op i en kran, hvorfra det var muligt at se udsigten, som den i fremtiden vil komme til at se ud fra tagterrassen på syvende sal på den kommunale bygning.

Musik i natten
Gadefesten bød også på musik. Her var det de lokale rappere, der stillede op med deres skarpe beats. Senere hen på aftenen underholdt den lokale rapper-helt Cha-D med en lille koncert fra en altan i den tomme blok på Bentesvej, der snart skal rives ned.

Da mørket brød frem, bevægede folk sig ned mod det nye røde informationscenter E&P Huset. Her blev der underholdt med lysshow udenfor, mens der indendørs blev serveret tapas, og en DJ spillede numre, som især de somaliske kvinder dansede rundt til. Klokken 22 var gadefesten slut, og alle begav sig hjemad ud i natten, mens E&P Huset var lyst op i rødt.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt