Gellerup Museum skifter ham

Ny udstilling på Gellerup Museum viser transformationen af boligblokke

Af Alexander Muchenberger

”Du vinder ikke rigtig noget ved at nedrive et bygningsværk og genopbygge det på samme sted med et moderne look.”
Dedikeret til dette princip har de franske arkitekter Frédéric Druot, Christophe Hutin,  Anne Lacaton og Jean-Philippe Vassal transformeret et typisk 1960’er-boligkvarter i Bordeaux.

På udstillingen på Gellerup Museum præsenterer den franske tegnestue Lacaton & Vassal, i samarbejde med Frederic Druot og Christophe Hutin, deres arbejde med fysisk og social rehabilitering af en boligblok, som blev bygget i 1960’ernes Bordeaux. Udstillingen viser, hvordan man bygger ansvarlige og fremtidssikrede boliger og er et eksempel på en vel-udnyttet mulighed for at skabe høj kvalitet inden for økonomisk forsvarlige og bæredygtige rammer. På vej gennem udstillingen vil du få et sanseligt indtryk af livet i lejlighederne, som byder på både vinterhaver og altaner med udsigt over Bordeaux.

Udstillingen er kurateret af parret Ilka og Andreas Ruby og danner rammerne for et varieret program af diskussioner, guidede ture, filmvisninger m.m. lavet i et samarbejde mellem Gellerup Museum, Aarhus Architecture Festival og Instant City, Gellerup, under festivalen 27. april – 7. maj. Udstillingen vil kunne opleves helt til den 31. maj.

Billedet er fra tilsvarende udstilling fra Druot, Lacaton & Vassal - TOUR BOIS LE Pretre. Billedet ejes af Ilka og Andreas Ruby og Something Fantastic.

Billedet er fra tilsvarende udstilling fra Druot, Christophe Hutin, Lacaton & Vassal – TOUR BOIS LE Pretre.
Billedet ejes af Ilka og Andreas Ruby og Something Fantastic.

 
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt