Du har måske penge til gode, men dem får du ikke

Snart dumper opgørelser af boligstøtte for 2016 i e-Boks

Tekst Elsebeth Frederiksen

Alle husstande, der sidste år fik udbetalt boligstøtte, skal efter Skats opgørelse for 2016 have gennemregnet boligstøtte for at tjekke, om der er udbetalt det korrekte beløb året igennem.

Som noget nyt i år får beboeren i husstanden at vide, hvis der er udbetalt for lidt, og man derfor har penge til gode. Tidligere fik husstanden kun besked, hvis de havde fået for meget udbetalt og derfor skulle betale penge tilbage.

Per Nygaard Nielsen, centerdirektør i Udbetaling Danmark, udtaler til Boligen, at han forventer, at medarbejderne bliver kimet ned. Udelukkende fordi brevene ser anderledes ud, end de plejer. Her oplyser han, at de gør alt for at besvare alle spørgsmål og opdaterer på borger.dk

250 kroner er grænsen
Der er kommet en ny minimumgrænse på 250 kroner. Det betyder, at hvis du skylder eller har 250 kroner eller mindre til gode, så får du ikke regning eller penge tilbage. Det er noget, Folketinget har bestemt. Sidste år vedtog et flertal i Folketinget, bortset fra Enhedslisten, at der måtte indføres bagatelgrænse på visse områder i Skat, blandt andet for at undgå høje udgifter ved at udbetale småbeløb på check.

Udbetaling Danmark regner ikke med store udbetalinger eller regninger, da boligstøtten efter nye regler bliver justeret hver måned, ud fra husstandens indkomst, så derfor burde de fleste tal være korrekte.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt