Gellerup.nu og her (oktober ’17)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard

Igen og igen kan vi lære af de unges gejst og friske tilgang. Vi fortæller i bladet om valget til ungebyrådet, hvor der i Gellerup skal vælges to repræsentanter. Måske overgår valgdeltagelsen rekorden fra sidste år, hvor over 86 procent af de unge i Gellerup stemte? Og kan de voksne lære af dem og hæve deres valgdeltagelse, som sidste gang kun var på 64 procent?

De unge vil også gerne have fritidsjob, og på den nye Gazellefarmen sidder Get2Job parat til at hjælpe unge ind på arbejdsmarkedet.

På den samme farm sidder projektmageren Christian Fumz og vil gerne have besøg af folk med projektideer, som kan tilføre Aarhus Kommune noget nyt og godt. Projektet hedder ”Den gode By” og er for projektmagere i hele byen.

De boligsociale projekter stopper nu til årsskiftet, fordi processen med at skabe den nye helhedsplan er forsinket på grund af flere lederskift. Fritidspatruljen er dog allerede stoppet, og vi fortæller patruljens historie – set gennem en 19-årig ansats øjne.

Ebtissam Mohammad er en kvinde fra Gellerup, som blev provokeret så tilpas meget af en ældreminister, at hun selv valgte at blive politisk aktiv.
Tilbage i de unges afdeling kan vi også fortælle om de positive følger af en succesrig fodboldskole: pigerne strømmer ind i fodboldklubben ACFC.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt