Verdensbad skaber arbejdspladser

Af Keld Laursen, direktør

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har i august i år indledt et samarbejde med østrigske firma Vamed om udvikling af Verdensbadet. Aarhus mangler i dag et tidssvarende familiesvømmebad. Mange børnefamilier kører derfor til andre kommuner. Verdensbadet forventes at tiltrække gæster fra hele Aarhus, fra resten af regionen og også fra udlandet – op mod 500.000 besøgende om året.

Vamed driver i dag otte store waterparks i Østrig, og i de næste måneder vil Vamed undersøge, om der er grundlag for at etablere hotel- og konferencefaciliteter sammen med Verdensbadet. Det skønnes, at bad og hotel kan skabe op mod 200 nye arbejdspladser, og boligforeningen og Aarhus Kommune har allerede indledt drøftelser for at sikre, at mange af de borgere i Gellerup og Toveshøj, som i dag står uden for arbejdsmarkedet, kan blive uddannet til at varetage jobs i det nye bad. På den måde kan det nye Verdensbad for alvor bidrage til at øge beskæftigelsen, fordi der skabes mange, nye og rigtige jobs.

Udviklingen af badet foregår samtidig med arkitektkonkurrencen om blandt andet det nye beboerhus i Gellerup, som afgøres senere på året. Hvis alt lykkes, vil det nye bad stå færdigt i 2021.

verdensbadet