Velkommen til Aarhus Architecture Festival 2019!

Der er nok at opleve for alle på festivalen

Tekst Alexander Muchenberger, Aysha Amin og Margarida Waco,
kuratorer, Aarhus Architecture Festival 2019

Aarhus Architecture Festival vil for femte år i træk indramme byrummet, kvartererne og det aarhusianske vækstlag, når vi endnu en gang inviterer til en en bred palette af arrangementer.

Vær med, når vi henover fire dage bliver klogere på, hvordan bl.a. regeringens ghettoudspil, helhedsplaner og en markedsdrevet urbanisme i dag er drivkræfterne bag byudvikling anno 2019.
Vi håber, vi ses derude til fire intense og festlige dage i arkitekturens tegn.

God festival!

Tour parken i parken
Tag med på en oplevelsesrig vandring gennem Gellerups nye bypark med tegnestuen SLA.

Gellerup undergår i disse år stor fysisk og mental forvandling. Med rødder i velfærdsarkitekturen og modernismens visioner for Den Gode By – med lys, luft og nærhed til rekreation – er virkeligheden i dag en anden for en af landets mest udskældte bydele. Fra nedrivningstruede bygningsblokke til nye byrum, der skal danne en ny rekreativ ramme om de mange beboeres dagligdag. Touren starter i E&P Huset, hvorfra tegnestuen SLA vil tage os med på en oplevelsesrig vandring og fortælle om Gellerups grønne rygrad med forskelligartede byrum og en mangfoldig natur sammen med Brabrand Boligforening.

4. april E&P Huset
kl. 14.00 – 15.00
Gratis – bare mød op!

Debat: Hvem skabte Gellerup?
Vi zoomer ind og retter blikket mod Gellerup – en af landets mest ambitiøse projekter – med en museumskurator, en lokalhistoriker og en arkitekt.

Hvem skabte Gellerup? Under overskrifterne “Aarhus før Gellerup”, “Gjellerup før Gellerup” og “Den smukke vision for Gellerup” kaster vi lys over bydelens historie. Gennem perspektiver fra Anneken Appel, der er museumskurator i Den Gamle By, ser vi tilbage på byens udvikling før 1970. Lars Nikolajsen fra Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv beretter om et Brabrand, der skulle blive nyt hjemsted for de mange arbejdere, der pludselig stod uden bolig med et erhvervsliv i rivende udvikling i 1950’erne, mens arkitekt Jens Bager fortæller om den store vision for Gellerup og de mange tanker, der lå bag det ambitiøse bydelsprojekt, da Knud Blach Petersen tegnede de streger, der i dag er blevet til Gellerupparken.

4. april E&P Huset
Kl. 16.00 – 17.30
Gratis – bare mød op!

Talk: Radio24syv/ Ghetto Fitness – live fra Gellerup
Tune in på Radio24syv, når dit favorit-radioprogram Ghetto Fitness sender live fra Gellerup.

I kølvandet på årtiers stigmatiserende politisk diskurs, regeringens ghettoudspil og senest en ny lov, der omfatter boligdistrikter landet over vedtaget i november sidste år, sætter vi fokus på de beboere fra de 22 såkaldte sorte pletter på Danmarkskortet. Værterne Kian og MJ- bedre kendt fra radioprogrammet Ghetto Fitness på Radio24syv – er stemmerne bag et nyt gade-træningssystem, hvor de hver fredag træner med landets 22 “ghettoområder”. Under AAFx sender de live fra Gellerup. Hør lyden af et multikulturelt Danmark, der fortæller om modstand, om at give op, om håbløshed, svigt og racisme – men som også udtrykker stolthed, loyalitet, fællesskab og autencitet.

5. april Radio24syv
Kl. 13.00 – 14.00
Gratis – bare lyt med!

Tour Blixens – Nyt hus i Gellerup
Kom med, når Teknik og Miljø inviterer indenfor i deres nye bygning i Gellerup, Blixens.

Vær med, når Aarhus Kommune og Teknik og Miljø slår dørene op til deres helt nye lokaler, BLIXENS. Det nye hus, der har fået til huse i Gellerup som et bidrag til Helhedsplanen, skal danne ramme om de 1000 ansatte, der sammen arbejder med at udvikle vores by. Kom bag om scenen og få en unik mulighed for at møde nogle af de helt centrale aktører, der i samarbejde med en række forskellige partnere arbejder for at forløse byens store vækstpotentiale.

5. april Blixens
Kl. 14.00 – 15.00
Gratis – bare mød op!

Udstilling + workshop
Sace – In-Between Spaces

Danish-Iranian artist Puyain Sanati takes us on an eventful voyage through his sonic installation: “Space – In-Between Spaces”.

Den dansk-iranske kunstner Puyain Sanati tager os med på en sanselig rejse med en oplevelsesrig, lydbaseret installation.

AAFx er stolte over at kunne præsentere den dansk-iranske lydkunstner Puyain Sanati, der er aktuel med den lydbaserede installation “SPACE – In-Between Spaces”. Installationen udmønter sig som et samspil mellem lyd og rum. “Space – In-Between Spaces” er sammensat af transducerer, der koblet til stålplader i rummet afgiver vibrationer på pladerne og derved fylder rummet med lyd.

Vibrationernes art bestemmes ud fra rummets dimensioner, og installationen undersøger derfor, hvordan to elementer kan indgå i en vekselvirkning og på samme tid manipuleres. Installationen har tidligere været udstillet på Musikkens Hus i Aalborg.

Under udstillingsåbningen vil der være artist talk med Puyain Sanati og en workshop fra kl. 17.00 til 18.00.

Læs mere
Læs om Aarhus Architecture Festival 2019 på Facebook.
Se Skræppebladets kalender for april 2019.
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt