Kulturkollektiv i gang med at ­skabe liv på Gellerupscenen

Tre venner bag kulturtilbud på den snart 50 år gamle scene, der kæmper for at overleve

Gellerupscenen har været dømt død og borte mange gange, men teatret, som har ry for at være en af landets bedste black box-scener, bliver ved at genopstå.

Og en fredag sidst i april var der i den grad liv på scenen, som var rammen om en Junior Musik Festival med en håndfuld unge bands, der fik stillet scenen til rådighed med professionel lyd- og lysproduktion og sceneteknikere. Det var et fantastisk arrangement med et begejstret publikum, der nød de insisterende rytmer og de unge musikeres energi.

To dage senere var det det helt unge publikum, der begejstret mødte frem og oplevede de sprælske folk fra Skrallebang, der lagde vejen forbi og underholdt lokalområdets børnefamilier med sang og musik, nærvær og grin.

De tre initiativtagere bag Kulturkollektivet: fra venstre Asger Rasmussen, Paw Simon Krogh og Jesper Kirkegaard.

De tre initiativtagere bag Kulturkollektivet: fra venstre Asger Rasmussen, Paw Simon Krogh og Jesper Kirkegaard.

Støtte fra kulturmidler

Det er de tre venner Paw Simon Krogh, Asger Rasmussen og Jesper Kirkegaard, der har stiftet foreningen Kulturkollektivet med det formål at skabe nyt liv på Gellerupscenen til glæde for lokalområdet og resten af Århus.

Kulturkollektivet har fået et tilskud fra Gellerup Kulturmidler på 120.000 kroner til at dække et eventuelt underskud i 2022, og de tre stiftere har givet hinanden håndslag på, at de vil arbejde gratis for at få det hele godt i gang.

Jesper Kirkegaard har et bredt netværk i det århusianske kulturliv, og Asger Rasmussen har mange kontakter i især børneteater-verdenen, mens Paw Simon Krogh via sit store netværk i Brabrand håber at rekruttere flere frivillige til støtte op om projektet.

Det tolv mand store orkester Pecha Kucha med en stribe unge Brabrand-musikere fik publikum op af stolene og ud på dansegulvet neden for scenen.

Det tolv mand store orkester Pecha Kucha med en stribe unge Brabrand-musikere fik publikum op af stolene og ud på dansegulvet neden for scenen.

Afventer politikernes dom

Som resten af det tidligere Gellerup Kultur- og Aktivitetscenter afventer Gellerupscenen sin skæbne, som afgøres af Aarhus Byråd efter sommerferien. Her skal politikerne beslutte, om hele byggeriet skal sælges eller rives ned – eller om skal der investeres i en renovering af bygningerne.

Foreløbig er Kulturkollektivets plan at tilbyde 20-25 arrangementer i 2022. Arrangementerne bliver løbende slået op på foreningens hjemmeside og bliver annonceret på Facebook og på opslag udenfor scenen.

Allerede onsdag den 11. maj er der mulighed for at komme til en Bog Reception-Album Release-Koncert med de ”Unge Poeter”. Her kan man opleve, hvad der sker, når man lader udfordrede unges forfatterskab være genstand for andre unges sangskrivning.

I juli er der foreløbig to arrangementer på programmet, mens det til november er det danske rockband Baal, der går på scenen. Hold selv øje med hjemmesiden kulturkollektivet.dk

Bliv frivillig i Kulturkollektivet

Har du lyst til at være frivillig, er der altid mange praktiske opgaver, der skal løses; kontrol af billetter, salg i caféen, hjælp med at slæbe udstyr eller oprydning.
”Som frivillig i Kulturkollektivet bestemmer du selv, hvad du har lyst til at deltage i og hvor ofte. Når der er ledige opgaver, kontakter vi dig på mail, og så byder du selv ind. Du tilmelder dig på frivillig[AT]kulturkollektivet[DOT]dk,” siger Paw Simon Krogh.

Forsidefoto

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2022-03 Maj

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2022-03 Maj side 3
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2022-03 Maj

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data