Kulturkollektiv i gang med at skabe liv på Gellerupscenen
Tre venner bag kulturtilbud på den snart 50 år gamle scene, der kæmper for at overleve
tekst Helle Hansen, fotos Paw Simon Krogh, forsidefoto Andreas Bang Kirkegaard
Gellerupscenen har været dømt død og borte mange gange, men teatret, som har ry for at være en af landets bedste black box-scener, bliver ved at genopstå.
Og en fredag sidst i april var der i den grad liv på scenen, som var rammen om en Junior Musik Festival med en håndfuld unge bands, der fik stillet scenen til rådighed med professionel lyd- og lysproduktion og sceneteknikere. Det var et fantastisk arrangement med et begejstret publikum, der nød de insisterende rytmer og de unge musikeres energi.
To dage senere var det det helt unge publikum, der begejstret mødte frem og oplevede de sprælske folk fra Skrallebang, der lagde vejen forbi og underholdt lokalområdets børnefamilier med sang og musik, nærvær og grin.

De tre initiativtagere bag Kulturkollektivet: fra venstre Asger Rasmussen, Paw Simon Krogh og Jesper Kirkegaard.
Støtte fra kulturmidler
Det er de tre venner Paw Simon Krogh, Asger Rasmussen og Jesper Kirkegaard, der har stiftet foreningen Kulturkollektivet med det formål at skabe nyt liv på Gellerupscenen til glæde for lokalområdet og resten af Århus.
Kulturkollektivet har fået et tilskud fra Gellerup Kulturmidler på 120.000 kroner til at dække et eventuelt underskud i 2022, og de tre stiftere har givet hinanden håndslag på, at de vil arbejde gratis for at få det hele godt i gang.
Jesper Kirkegaard har et bredt netværk i det århusianske kulturliv, og Asger Rasmussen har mange kontakter i især børneteater-verdenen, mens Paw Simon Krogh via sit store netværk i Brabrand håber at rekruttere flere frivillige til støtte op om projektet.

Det tolv mand store orkester Pecha Kucha med en stribe unge Brabrand-musikere fik publikum op af stolene og ud på dansegulvet neden for scenen.
Afventer politikernes dom
Som resten af det tidligere Gellerup Kultur- og Aktivitetscenter afventer Gellerupscenen sin skæbne, som afgøres af Aarhus Byråd efter sommerferien. Her skal politikerne beslutte, om hele byggeriet skal sælges eller rives ned – eller om skal der investeres i en renovering af bygningerne.
Foreløbig er Kulturkollektivets plan at tilbyde 20-25 arrangementer i 2022. Arrangementerne bliver løbende slået op på foreningens hjemmeside og bliver annonceret på Facebook og på opslag udenfor scenen.
Allerede onsdag den 11. maj er der mulighed for at komme til en Bog Reception-Album Release-Koncert med de Unge Poeter. Her kan man opleve, hvad der sker, når man lader udfordrede unges forfatterskab være genstand for andre unges sangskrivning.
I juli er der foreløbig to arrangementer på programmet, mens det til november er det danske rockband Baal, der går på scenen. Hold selv øje med hjemmesiden kulturkollektivet.dk
Bliv frivillig i Kulturkollektivet
Har du lyst til at være frivillig, er der altid mange praktiske opgaver, der skal løses; kontrol af billetter, salg i caféen, hjælp med at slæbe udstyr eller oprydning.
Som frivillig i Kulturkollektivet bestemmer du selv, hvad du har lyst til at deltage i og hvor ofte. Når der er ledige opgaver, kontakter vi dig på mail, og så byder du selv ind. Du tilmelder dig på frivillig[AT]kulturkollektivet[DOT]dk, siger Paw Simon Krogh.

Forsidefoto
Læs også
▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2022-03 Maj