Afd. 6: Beboer­møde i råderettens tegn

afdeling 6 – Holmstrup

Den interesserede forsamling.

Der skal arbejdes videre med meget på kommende beboermøder

Selv om der var mange vigtige punkter på dagsordenen, var kun omkring et halvt hundrede beboere mødt op til det ordinære afdelingsmøde i Holmstrup, så aftenens dirigent Erik Bløcher havde ikke besvær med at få mødet afviklet.

Edvin Juhl fra afdelingsbestyrelsen supplerede den fyldige skriftlige beretning, som var blevet udsendt, med at nævne, at ikke alle pengene afsat til planlagt vedligehold var blevet brugt. Forbruget i 2024 ville nå op på 10-11 millioner kroner. En del var udskudt som følge af vejret. En del ting er der god gang i. VVS-installationerne er blevet lavet, bortset fra at det ikke var muligt at komme ind i 10-12 lejligheder, og nummer 247 krævede en kompliceret teknisk løsning.

Rensning af udsugningsanlæg venter stadig nogle steder, fordi boligforeningens lift ikke længere må bruges.
Kloakkerne er ved at blive lavet.

Man venter på, at der udvikles et trådløst system, som kan aflæse afdelingens forbrugsdata.

Der er nu 9 affaldssektioner. Det er ikke ligetil at få beholdere gravet ned. Afdelingsbestyrelsen og administrationen er uenige om råderet.

Debat

Under den efterfølgende debat blev der blandt andet klaget over larm fra saltning om natten og ny praksis ved fraflytning.
Peter Iversen redegjorde for handlekraft på marken. Mange i Holmstrup bor alene, så der er ikke så mange til at slutte op om aktiviteter som før. Det skal en workshop råde bod på. Mogens Nielsen gjorde opmærksom på, at beretningen var trykt i dobbelt så mange sider som nødvendigt.
Derefter blev der taget hul på debatten om råderet. Økonomichef Susanne Witting sagde, at tidligere regler er blevet overskuelige, og at administrationen kigger på lovgivningen. Deposita skal dække store tab.

Boligforeningens jurist, Mie Gyldendal Pinsker, sagde, at råderetskataloget var identisk med det, som forelå for et halvt år siden. Edvin svarede, at afdelingsbestyrelsen ikke kan godkende krav om betaling af vedligehold og depositum. ”Vi er enige om at være uenige.”
Boligforeningens formand, Keld Albrechtsen, understregede: ”Administrationens lovregler støttes ikke af foreningsbestyrelsen, men vi skal følge loven. I må henvende jer til foreningsbestyrelsen eller Beboerklagenævnet”.
Rudolph Bay sagde: ”Vi bliver aldrig enige om råderetskataloget. Administrationen må skrive”.

Beretningen blev enstemmigt godkendt.

Erik Bløcher leder mødet.

Økonomi

Edvin Juhl forelagde også regnskabet for 2023. Det viste et overskud på 975.000 kr. Det skyldtes blandt andet en kursgevinst på 1,2 millioner på afdelingens investeringer og udskydelse af planlagt vedligehold samt brug af færre aktivitetsmidler. Til gengæld var renovationen blevet 100.000 kroner dyrere end budgetteret.
Regnskabet blev godkendt.

Forslag

Derefter kom man til forslagene. Et forslag fra afdelingsbestyrelsen om ændring af ordensreglementet for affald blev godkendt. Det samme gjorde et forslag om reparation af pergulaerne i midterarealet.

Niels P. Jensen stillede forslag om, at afdelingen opsatte havelåger. Forslaget mødte megen velvilje. Formanden sagde: ”Lovgivningen er helt utålelig.” Derefter blev forslaget enstemmigt vedtaget.

Administrationen havde stillet en række forslag til ændring af vedligeholdelsesreglement. Edvin sagde: ”Det var noget smagsdommeri.”

Susanne Witting sagde, at lejlighederne skulle være attraktive for nye lejere. Hun erkendte, at der manglede papirer, men opfordrede til, man gav synsafdelingen en chance.

Et forslag om fornyelse af linoleumsgulve blev vedtaget, mens forslag om ensartet maling og forbud mod boring i fliser og fuger blev forkastet. Til gengæld blev forslag om gulvbehandling og bemaling af lofter med glans 3-5 vedtaget.
Et forslag fra afdelingsbestyrelsen om ændring af vedligeholdelsesreglement blev trukket, men der kommer et nyt til efteråret.

Der skal arbejdes videre med et forslag om et kalkknuser-system på vand til afdelingen.

Valg

Valget til afdelingsbestyrelsen gav følgende resultat:
Mogens Nielsen, 73 stemmer
Anette Knight, 66 stemmer
Ninna Langelykke, 60 stemmer, nyvalgt
Karina Lennea, 57 stemmer
Helle Månsson, 56 stemmer, 1.-suppleant.

Jens Skriver blev kåret til medlem af Skræppebladets redaktion, men der blev ikke valgt nogen suppleant.

Under eventuelt blev blandet andet annonceret et zumbahold og vinsmagning, ligesom der var en opfordring til at forære gamle cykler til Røde Kors, og så kunne man gå til den udmærkede buffet i rimelig tid.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2024-02 Maj

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2024-02 Maj side 20
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2024-02 Maj

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data