Pris for ide om sprogpyramide i Gellerup

Måske er et kommende vidunder på vej til Gellerup: En Sprog-pyramide
“Det gode liv anno 2037” er en konkurrence udskrevet af “Tænketanken for infrastruktur og byudvikling”. Vinderen er Carsten Almann Levisen med forslaget “Århus – City of Wonders”. Borgmester Nicolai Wammen (S) overrakte i går prisen på 10.000 kr.

Ideen handler om, at der om 30 år er syv helt nye attraktioner i Århus. Fra hængende haver på Trøjborg og mausoleet i Skejby til sprogmuseum i Gellerup. Sidstnævnte omtales blandt andet således i vinderforslaget:

“Pyramiden i Gellerup (Sprogmuseet):
Gellerup er et af Århus’ mest attraktive boligkvarterer på grund af sin multietniske befolkningssammensætning, sin smukke beliggenhed og velstand. Så fremtidens vidunder ligger ikke i Giza men i Gellerup.
I sig selv er Pyramiden i Gellerup et spektakulært bygningsværk, en arkitektonisk bedrift. Og indeni rummer den et højteknologisk sprogmuseum, der “udstiller” verdens sprog. Sprogmuseet har vundet utallige priser for sin formidling og evne til at inddrage publikum. Man kan få sit navn skrevet på alverdens alfabeter, bygge indianerord, lære afrikanske lyde og høre, hvordan vikingerne talte.
Man kan i pyramiden også lære sprog gennem uddannede sprogcoaches, og det kan stærkt anbefales, hvis man har mere end én dag til rådighed. Blandt de mest populære kurser er dansk, arabisk og somali, og de kan afprøves umiddelbart efter på en strøgtur i Gellerups butikker, hvor de handlende er meget imødekommende og vandt til begyndersprogfejl.”

Læs hele vinderforslaget, som kan hentes fra http://www.aarhus2037.dk/Default.aspx?ID=35

Konkurrencens hjemmeside: http://www.aarhus2037.dk/

Blogartiklen er oprettet: 24. aug 2007


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt