JP-leder: Så debattér dog den stormoské

Der er alt for lidt gang i debatten om en stormoské ved Gellerupparken på Brabrand Boligforenings område ud mod ringvejen. Lederskribenten hos Jyllandsposten er ikke i tvivl og kalder det “ufatteligt”, at der ikke er mere diskussion.

“Byggeplanerne kan have vidtrækkende konsekvenser, netop fordi der er tale om et helt andet byggeri, end politikerne forestiller sig. De regner med, at der er tale om en tiltrængt modernisering af de lidt nedslidte fabriksanlæg, der i dag huser en række af moskéerne. Sådan er det ikke. Den påtænkte stormoské ved ringvejen risikerer let at blive noget meget større, nemlig en regulær magtbase for byens muslimer,” skriver JP.

“Selvfølgelig skal muslimer have lov at bygge en moské for at dyrke deres religion. Det er ikke til diskussion. Men en moské er noget andet end en stormoské med tilhørende kulturcenter.
Lyt dog til byrådsmedlem Bünyamin Simsek, der advarer mod planerne. Han mener bestemt ikke, at en stormoské vil fremme integrationen. Tværtimod frygter han, at moskeen vil modvirke den, for med en stormoské i området, er der ingen grund til at forlade det.”

Efter byrådet har givet godkendelse i sidste uge mangler der nu i princippet kun to ting: Penge som måske hurtigt kan skaffes fra Mellemøsten, og så at et flertal i Brabrand Boligforenings repræsentskab siger god for planen.
Repræsentantskabet udgøres af foreningsbestyrelsen, direktøren og nogle udvalgte ansatte samt alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne i boligforeningens 20 afdelinger (heraf er der dog nogle få afdelinger uden bestyrelse)

Læs mere

Leder: Moské et flertal: http://jp.dk/arkiv/?id=1513525
Hjemmeside for Jyllandsposten: http://jp.dk

Blogartiklen er oprettet: 14. nov 2008. Opdateret 15. nov 2008 kl. 06:52


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt