Måske alligevel moske i Gellerup

“Den samlede bestyrelse er enig om, at der ikke på nuværende tidspunkt har været taget stilling til spørgsmålet om en moské,” skriver foreningsbestyrelsen for Brabrand Boligforening i et brev til formand for afdeling Gellerupparken, Helle Hansen.

Boligforeningen har aldrig besluttet sig for at sige nej til en Moske i Gellerup, selvom mange har fået den opfattelse. Det er dog klart at en moske ind til videre ikke har været nævnt med et ord i milliarddyre helhedsplan, der skal ændre området de næste ti år.

Foreningsbestyrelsen

“Formand Jesper Pedersen har ellers været citeret for, at boligforeningen er imod salg af jord til moskeen, fordi man har andre planer med området, og dermed har mange fået den opfattelse, at boligforeningen er imod projektet. Men formanden har ikke udtalt sig på baggrund af en beslutning i bestyrelsen,” skriver Århus Stiftstidende, der også har kontaktet Kjeld Albrechtsen fra foreningsbestyreslen og koordinator for helhedsplanen:

“Boligforeningens bestyrelse har ikke taget stilling til moskeen eller til salg af jorden,” siger han og udtrtykker utiolfredshed med, at byrådet i kommuneplanen har sat plads af til en moské i Gellerup, før man har ­helhedsplanen på plads. Han synes, at politikerne burde have drøftet dette med boligforeningen først.

Mulislimer

“Det er en lykkelig stund for os, at vi har byrådet bag os. Nu ved vi, det kan lade sig gøre, at bygge en moské i Gelllerup,” siger Metin Aydin fra Foreningen for Moské og Islamisk Center ifølge Århus Stiftstidende:

“Vi satser på at samle penge ind til køb af grunden i løbet af ét til to år, ellers går der for lang tid,” siger Sami Saidana. Han mener, det er realistisk at indsamle pengene i Danmark og Europa. Når grunden er købt, vil man søge om penge i Mellemøsten, hvor man har kontakt til fonde i Kuwait og Qatar, som støtter bygning af moskeer i Europa.

Moskeen og det islamiske kulturcenter vil koste 50-100 millioner kroner at opføre. Formanden mener, at en enkelt fond måske vil være villig til at give det meste af beløbet.

Læs mere:

Muslimerne må til lommerne: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081109/AAS/844395706
Brabrand Boligforening er åben for moské: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081109/AAS/622718606
Der skal være plads til alle retninger: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081109/AAS/150367587
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk

Skræppebladet og skræppbladets blog om Moske og helhedsplan

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data