Måske alligevel moske i Gellerup

“Den samlede bestyrelse er enig om, at der ikke på nuværende tidspunkt har været taget stilling til spørgsmålet om en moské,” skriver foreningsbestyrelsen for Brabrand Boligforening i et brev til formand for afdeling Gellerupparken, Helle Hansen.

Boligforeningen har aldrig besluttet sig for at sige nej til en Moske i Gellerup, selvom mange har fået den opfattelse. Det er dog klart at en moske ind til videre ikke har været nævnt med et ord i milliarddyre helhedsplan, der skal ændre området de næste ti år.

Foreningsbestyrelsen
“Formand Jesper Pedersen har ellers været citeret for, at boligforeningen er imod salg af jord til moskeen, fordi man har andre planer med området, og dermed har mange fået den opfattelse, at boligforeningen er imod projektet. Men formanden har ikke udtalt sig på baggrund af en beslutning i bestyrelsen,” skriver Århus Stiftstidende, der også har kontaktet Kjeld Albrechtsen fra foreningsbestyreslen og koordinator for helhedsplanen:

“Boligforeningens bestyrelse har ikke taget stilling til moskeen eller til salg af jorden,” siger han og udtrtykker utiolfredshed med, at byrådet i kommuneplanen har sat plads af til en moské i Gellerup, før man har ­helhedsplanen på plads. Han synes, at politikerne burde have drøftet dette med boligforeningen først.

Mulislimer
“Det er en lykkelig stund for os, at vi har byrådet bag os. Nu ved vi, det kan lade sig gøre, at bygge en moské i Gelllerup,” siger Metin Aydin fra Foreningen for Moské og Islamisk Center ifølge Århus Stiftstidende:

“Vi satser på at samle penge ind til køb af grunden i løbet af ét til to år, ellers går der for lang tid,” siger Sami Saidana. Han mener, det er realistisk at indsamle pengene i Danmark og Europa. Når grunden er købt, vil man søge om penge i Mellemøsten, hvor man har kontakt til fonde i Kuwait og Qatar, som støtter bygning af moskeer i Europa.

Moskeen og det islamiske kulturcenter vil koste 50-100 millioner kroner at opføre. Formanden mener, at en enkelt fond måske vil være villig til at give det meste af beløbet.

Læs mere:
Muslimerne må til lommerne: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081109/AAS/844395706
Brabrand Boligforening er åben for moské: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081109/AAS/622718606
Der skal være plads til alle retninger: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081109/AAS/150367587
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk

Skræppebladet og skræppbladets blog om Moske og helhedsplan

Blogartiklen er oprettet: 11. nov 2008


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt