Ny minister for almene boliger

Presse-foto fra Folketinget.dk
Karen Ellemann er tirsdag den 7. april 2009 blevet udnævnt til ny indenrigs- og socialminister. Dermed er den 39-årige datter af forhenværende udenrigsminister Uffe Elleman-Jensen også ny minister for den almene boligsektor.

Karen Ellemann har været Venstres ordfører for familiepolitik og udlændinge og integration 2007-2009, og i samme periode været medlem af Socialudvalget, Udenrigsudvalget og Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik.

Udnævnelsen af ny minister er sket i forbindelse med at Danmark har fået ny statsminister, hvor Lars Løkke afløser Anders Fogh, der skal være ny generalsekretær for Nato. Lars løkke har efterfølgende foretaget en mindre rokade i regeringen, hvor bl.a. Karen Elleman afløser den tidligere minister på området, Karen Jespersen, der allerede inden regeringsrokaden havde meddelt, at hun ønskede at forlade posten.

Nyt ministerium
Det tidligere Velfærdsministerium er nedlagt og de fleste opgaver hører nu under det “nye” Indenrigs- og Socialministeriet. Dog er bl.a. boligstøtte flyttet til Beskæftigelsesministeriet, som det fremgår af ministeriets hjemmeside:

“Velfærdsministeriet skiftede den 7. april 2009 navn til Indenrigs- og Socialministeriet. Afdeling for ligestilling, Ydelseskontoret og Sikringsstyrelsen overføres fra det tidligere Velfærdsministerium til Beskæftigelsesministeriet. Det betyder, at områder som lov om social pension, førtidspension, individuel boligstøtte, børnetilskud, børnebidrag nu er en del af Beskæftigelsesministeriets ressort.”

Illustration: Presse-foto fra Folketinget.dk

Læs mere:
Hjemmeside for Karen Ellemann: http://www.karenellemann.dk/

Hjemmeside for Folketinget: http://www.folketinget.dk
Folketingets præsentation af Karen Ellemann

Hjemmeside for Indenrigs- og Socialministeriet: http://www.vfm.dk

Blogartiklen er oprettet: 16. apr 2009. Opdateret 24. apr 2009 kl. 08:56


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | okt | nov | dec | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt