Beboer-familier melder Bjerregaard til politiet

Efter regionalradioen i Østjylland har fremlagt beviser for, at Århus Kommunes socialforvaltning ulovligt har givet boligforeninger private oplysninger, har flere familier meldt tidligere socialrådmand Gert Bjerregaard til Politiet. Den nye socialrådmand Laura Hay har nu med øjeblikkelig virkning ændret praksis, så familierne skal give tilladelse til udveksling af oplysninger.

“Tidligere socialrådmand og nuværende børn og unge-rådmand i Århus, Gert Bjerregaard fra Venstre, bliver nu meldt til politiet af en af de familier, hvis fortrolige oplysninger er blevet videregivet på møder, hvor rådmanden var til stede.
De har jo fået udleveret deres personlige oplysninger, og de ønsker ikke, at andre skal opleve det samme,” fortæller Leif Randeris, der er leder af Indvandrerrådgivningen i Århus ifølge DR P4 Østjylland.

Ifølge Skræppebladets kilder i Brabrand Boligforening er der ikke foregået noget ulovligt. Politiet afventer nu en redegørelse fra kommunen før der evt. vil blive anlagt retssag.

Århus Stiftstidende skriver i en billedtekst: “Brabrand Boligforening og andre af byens boligforeninger kan ikke længere få personfølsomme oplysninger om nye lejere af socialforvaltningen.” (i hvert fald ikke uden videre:)

Ny rådmand ændrer praksis

“Socialrådmand Laura Hay har med øjeblikkelig virkning ændret praksis, så der indtil videre skal indhentes samtykke fra en boligansøger, før der kan ske udveksling af personfølsomme oplysninger med boligforeninger. Samtidig er brugen af tidsbegrænsede lejeaftaler stillet i bero, indtil lovgrundlaget er klarlagt,” skriver Århus Kommune på sin hjemmeside og hvor det også står at
“baggrunden for socialrådmandens beslutning er, at der på det seneste er rejst tvivl om, hvorvidt den praksis, som Århus Kommunes Socialforvaltning og repræsentanter for århusianske boligforeninger har haft gennem 13 år i et samarbejde om boligtildeling, er i fuld overensstemmelse med gældende lovgivning.”

Læs mere:

Hjemmeside for DR P4 Østjylland: http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus
Århus-rådmand meldt til politiet

Hjemmeside for Århus Kommune: http://aarhuskommune.dk
Boligpraksis ændret med øjeblikkelig virkning

Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Fuldt stop for udveksling af fortrolige oplysninger
Mangeårig praksis under lup

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data