Danske film om integration – debat i Globus1

I dag er der premiere på den danske dokumentarfilm “Måske uskyldig”, hvor vi følger Hafsas i Toveshøj, hvis mand var hovedperson i den såkaldte tunesersag. Tidligere på måneden havde filmen “Den perfekte muslim” permiere og kan nu på mandag opleves i Globus1, hvor der også er paneldebat med byrådspolitikerne Bünyamin Simsek (V), Claus Thomasberg (SF), Kristian Wurtz (S) samt filmens instruktør Fenar Ahmed og medvirkende Nikolai Lang.

10 trin til perfekt integration
Mandag den 15. juni kl. 19.00-21.00 er der filmforevisning og paneldebat i Globus1 på Gudrunsvej 3 A. Der er fri entre og det foregår i Kampsportshallen. Kun filmen “Den perfekte muslim” er på dagens program, og alligevel lover arrangørerne, at her slutter integrationsdebatten: Ved du hvad danskerne forventer af dig? Eller har du en holdning til integration selvom du ikke er nydansker? Lyder den spørgende opfordring.

I filmen ”Den perfekte muslim” har Nikolai Lang derfor forsøgt at definere den perfekte integration. Er du enig eller uenig i hans 10 punkter til integration? Mener du at danskerne forventer for meget eller for lidt af dig?

New Danish Screen under Det Danske Filminstitut står bag arrangementet og det er også Filminstituttet der har støttet de nævnte film.

Lidt om filmen “Den perfekte muslim”
Arrangørerne fortæller følgende om filmen:
Nikolai Lang og hans en-mands tænketank Dansk Center for Integrationsanalyse (DCIA) har sat sig for at afslutte den danske integrationsdebat én gang for alle. Hans mål er at finde frem til danskernes ideal for den perfekte danske muslim. Det vil han formidle til alle danske muslimer.
Nikolai Lang går videnskabeligt til værks for at trænge ned under debattens almindelige medie- og politiker spin. Han benytter fokusgrupper og telefonundersøgelser. Han udspørger eksperter i dansk kultur — og præsenterer sine resultater for en gruppe unge nydanskere i Gellerup Parken i Århus. Er de klar til at følge hans ti bud om perfekt integration?
Instruktøren Fenar Ahmad, hvis familie kom til Danmark fra Irak, følger Nikolai Langs jagt og undersøger samtidig sin egen oplevelse af mødet med Danmark.

Læs mere:

Hjemmeside for Det Danske Filminstitut: http://www.dfi.dk
New Danish Screen
Jagten på den perfekte muslim
Måske uskyldig – tæt på tuneseren bag tuneserloven

Hjemmeside for Globus1: http://globus1.dk/

“Måske Uskyldig” om tunesersagen vises på DR2 tirsdag den 16/6 kl. 20.30:
Dokumania: Måske uskyldig

Hent invitation til arrangementet i pdf-format

Blogartiklen er oprettet: 10. jun 2009. Opdateret 15. jun 2009 kl. 07:47


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt