Problem med Siemens-varmemålere hos AAB

urh-arkiv-siemens-varmemaaler-DSCF7313
Beboerne i Rytterparken i Arbejdernes Andelsboligforening har så store problemer med deres varmemålere, at der slet ikke kan aflæses individuelt forbrug. Derfor bliver alle 461 lejligheder i afdelingen afkrævet en gennemsnitsbetaling, hvilket går ud over dem, der har sparet på varmen.
I Brabrand Boligforening er problemet med varmemålere fra Siemens ikke ukendt. I årevis har afdeling Holmstrup kæmpet mod defekte målere, eftermontering, udskiftning og tilpasning af det såkaldte CTS-anlæg (central tilstandskontrol, styring og overvågning). I Holmstrup har beboerne måttet betale ekstra hundretusindvis af huslejekroner til varmemålere.

Ingen varmepenge retur
Århus Stiftstidende har talt med beboeren Jens Erik i Rytterparken. Han er efterlønner og har sparet meget på varmen. Han håbede derfor på at få en check på omkring 3.000 kroner tilbage når varmeregnskabet gøres op sidst på året.  Den drøm er nu forduftet.

Direktør: Ingen anden udvej
“Vi straffer de sparsommelige beboere, fordi de bliver udlignet til gennemsnitsbeboere i det her regnskabsår, og det er vi selvfølgelig enormt kede af. Jeg kan bare ikke se, hvordan vi kan gøre det anderledes. Det er den eneste lovlige måde vi kan lave et varmeregnskab på, når vi ikke har de korrekte målertal,« siger direktør i Arbejdernes Andels Boligforening, Anders Rønnebro.

Da fejlen stammer fra leverandøren Siemens, mener Anders Rønnebro, at der kommer et efterspil.
“Når vi har en leverandør, der ikke leverer varen, skal den selvfølgelig kompensere for de tab, vi har lidt.”

Svært at få erstatning
I Holmstrup har afdelingsbestyrelsen forgæves forsøgt at få Siemens til at erstatte uden større held. Da Boligforeningens drift ikke sørgede for at få gennemført det såkaldte 5-års-eftersyn, har det ikke været muligt at rejse økonomiske krav over for Siemens om erstatnming for dårlige målere.
Varmemålersagen har sidst været taget op på afdelingens beboermøde i april. Problemet i Holmstrup har dog aldrig været så stort at der ikke har kunnet gennemføres individuel varmeafregning, men f.eks. var der to måneder sidste år hvor der ikke blev afregnet varme pga.  fejl – der blev så efterfølgende afregnet i marts i år.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Jens Erik skal betale for naboernes varme

Hjemmeside for afdeling Holmstrup: http://Holmstrup.info

Blogartiklen er oprettet: 20. jun 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt