Problem med Siemens-varmemålere hos AAB

urh-arkiv-siemens-varmemaaler-DSCF7313
Beboerne i Rytterparken i Arbejdernes Andelsboligforening har så store problemer med deres varmemålere, at der slet ikke kan aflæses individuelt forbrug. Derfor bliver alle 461 lejligheder i afdelingen afkrævet en gennemsnitsbetaling, hvilket går ud over dem, der har sparet på varmen.
I Brabrand Boligforening er problemet med varmemålere fra Siemens ikke ukendt. I årevis har afdeling Holmstrup kæmpet mod defekte målere, eftermontering, udskiftning og tilpasning af det såkaldte CTS-anlæg (central tilstandskontrol, styring og overvågning). I Holmstrup har beboerne måttet betale ekstra hundretusindvis af huslejekroner til varmemålere.

Ingen varmepenge retur

Direktør: Ingen anden udvej

“Vi straffer de sparsommelige beboere, fordi de bliver udlignet til gennemsnitsbeboere i det her regnskabsår, og det er vi selvfølgelig enormt kede af. Jeg kan bare ikke se, hvordan vi kan gøre det anderledes. Det er den eneste lovlige måde vi kan lave et varmeregnskab på, når vi ikke har de korrekte målertal,« siger direktør i Arbejdernes Andels Boligforening, Anders Rønnebro.

Da fejlen stammer fra leverandøren Siemens, mener Anders Rønnebro, at der kommer et efterspil.
“Når vi har en leverandør, der ikke leverer varen, skal den selvfølgelig kompensere for de tab, vi har lidt.”

Svært at få erstatning

I Holmstrup har afdelingsbestyrelsen forgæves forsøgt at få Siemens til at erstatte uden større held. Da Boligforeningens drift ikke sørgede for at få gennemført det såkaldte 5-års-eftersyn, har det ikke været muligt at rejse økonomiske krav over for Siemens om erstatnming for dårlige målere.
Varmemålersagen har sidst været taget op på afdelingens beboermøde i april. Problemet i Holmstrup har dog aldrig været så stort at der ikke har kunnet gennemføres individuel varmeafregning, men f.eks. var der to måneder sidste år hvor der ikke blev afregnet varme pga. fejl – der blev så efterfølgende afregnet i marts i år.

Læs mere:

Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Jens Erik skal betale for naboernes varme

Hjemmeside for afdeling Holmstrup: http://Holmstrup.info

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data