Skræppebladet og bydelsportaler indleder samarbejde

Redaktionsfrivillige skal belønnes f.eks. med jakker og uddannelse: Skræppebladets har holdt seminar om Skræppebladets fremtid, muligheder og udvikling. På seminaret deltog foruden redaktionsmedlemmer formanden for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen, fra Det Boligsociale Fællessekretariat Jens Møller, fra bydelsportalerne Birger Agergaard. Desuden deltog journalist Ole Jessen, der bl.a. kommenterede journalist Peter Froms evaluering af Skræppebladet. Som særlig gæst deltog formanden for Somali Community Abdirashid Sheikh Mohamud.

Afgørelse i 2009
Jesper Pedersen fortalte bl.a. om det udvalg, der undersøger Skræppebladet, og som vil give en anbefaling til Brabrand Boligforenings foreningsbestyrelse om bladets fremtid. Jesper fortalte, at foreningsbestyrelsen inden årets udgang nærmere vil afgøre Skræppebladets fremtid.

Frivillige skal belønnes
Flere af diskussionerne handlede om hvervning, fastholdelse og opkvalificering af frivillige til Skræppebladets redaktion. Borgerportalerne bl.a. aarhusvest.dk har lignende problematikker, og projektleder Birger Agergaard både lyttede og bidrog konstruktivt.
Ole Jessen mente, at Skræppebladet skal kunne tilbyde kontant belønning til frivillige i form af f.eks. entrebiletter, gavekort, eller f.eks. jakker med Skræppebladets logo. Foreningsformand Jesper Pedersen var enig i, at jakker var en god ide og slog et slag for at redaktionsmedlemmer skal tilbydes kurser og uddannelse i det journalistiske håndværk.

Kommende samarbejde
Seminaret mundede bl.a. ud i at der etableres et samarbejde mellem Skræppebladet og bydelsportalerne. Dette skal nærmere aftales på et fremtidigt møde. Blandt samarbejdsområderne blev nævnt kurser/uddannelse og samarbejde om artikeludveksling f.eks. i forbindelse med bydelsportalernes nye projekt hvor skoleelever i 8. – 10. klasse skal oplæres i borgerjournalistik.

Læs mere om seminaret på Skræppens blog de kommende dage.

Blogartiklen er oprettet: 09. jun 2009. Opdateret 11. jun 2009 kl. 07:16


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt