Udsmidningssag op i Højesteret

Familierne til to af de dømte i brandsagen på Viben vil have efterprøvet i Højesteret, om de kan smides ud af deres lejlighed i Gellerupparken

Af Birger Agergaard – arkivfoto (kun online) af Bo Sigismund

Selv om de har tabt ved to retsinstanser, klynger de sig til et håb om, at den højeste retsinstans vil omstøde opsigelsen.
Brabrand Boligforenings bestyrelse tog på det seneste møde til efterretning, at sagen kommer for højesteret i marts 2014.

Seks unge fik fængselsdomme efter den alvorlige brand i 2008, og Brabrand Boligforening sagde familierne op. To familiers sager gik i boligretten, som gav boligforeningen medhold. Familierne ankede til Landsretten, med samme resultat.
Normalt kan man ikke anke videre to instanser – kun hvis der er noget principielt. Det er ikke lykkedes gellerup.nu at afdække, hvori det principielle består.

Jesper Pedersen

Jesper Pedersen

”Synd for familierne”
Formanden for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen, ærgrer sig over, at sagens afslutning endnu en gang trækkes ud.

”På den ene side respekterer jeg selvfølgelig retssystemet, som sikrer mulighed for at få efterprøvet en dom, men med den sagsbehandlingstid, der er, er det også synd for familierne, at de må leve så mange år i uvished. Jeg kan ikke forstå dem, som har rådgivet dem til at anke. For det er yderst sjældent, at Højesteret ændrer på to ens domme,” siger Jesper Pedersen.

Læs mere på www.gellerup.nu
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt