Danmarksmestre i Petanque fra Hasselager

Petanque er en populær aktivitet i Brabrand Boligforenings afdelinger Hasselhøj og Hasselengen i Hasselager. Petanque-klubben Hasselgrisen har nu blandet sig med eliten i Danmark, hvor to medlemmer  for nylig har vundet danmarksmesterskaber og hevet hele fire medaljer hjem.

Kevan Pedersen blev danmarksmester i triple (hvor tre spiller sammen). Han vandt samtidig sølv i single og Bronce i duble. Blandt de yngre juniorer vandt Sofie Olsen Danmarksmesterskabet i Duble.

Fire af deltagerne fra Hasseager er så unge, at Fritidsforeningens aktivitetsstøtte (FAS) kunne bevilge transport og overnatning. FAS støtter især aktiviteter for børn/unge og ældre, og lykønsker også vinderne med de flotte resultater.

“Petanque-klubben Hasselgrisen mistede for nogle år siden sit klubhus, der brændte ned til grunden. Siden har klubben arbejdet på at skaffe penge til et nyt, og det blev indviet ved sommerfesten,” skrev Skræppebladet i 2007, hvor DR-programmet Genbrugsguld besøgte klubben og hjalp med indretningen af klublokalerne.

Læs mere om Petanque-klubben og vinderne i september-udgaven af Skræppebladet.

Webredaktionen supplerer:
Petanque er et spil, hvor man på en sandbane kaster større stålkugler efter en lille bold/trækugle. Det gælder om at få sine/holdets stålkugler så tæt på den lille bold som muligt, når spillet er forbi. Den lille bold man skal ramme har selvfølgelig et fransk navn “gris”, men har man lidt beboerhumor bliver det selvfølgelig til det nærliggende danske ord. Hasselgrisen har selvfølgelig ikke noget med hverken svin eller f.eks. oddergrisen at gøre.

Læs mere:
Petanque hos danske Wikipedia
Petanque-regler

Dansk Petanque Forbund

Blogartiklen er oprettet: 06. jul 2009. Opdateret 23. aug 2009 kl. 07:39


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt