For dyrt at overvåge opgange i Gellerupparken

urh-arkiv-videoovervaagning-tdc-DSCF8194
En hel million kroner pr. boligblok. Det er mange penge at bruge på videoovervågning af opgange. Især når der er hele 23 boligblokke at holde øje med, og derfor har afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken foreløbigt besluttet ikke at installere kameraer til at holde øje med trapper og opgangsdøre mv. De indhentede tilbud var simpelthen for dyre,  så nu er bestyrelsen på jagt efter en billigere løsning

“Vi skal have en god snak om, hvorvidt det overhovedet er det værd,” siger afdelingsformanden Helle Hansen ifølge Jyllands-Posten.

På Fyn i bebyggelsen Vollsmose lige uden for Odense har de indkøbt langt billigere overvågning. En tredjedel af lejlighederne i Vollsmose administreres af Højstrup Boligforening, og her blev sidste sommer opsat 120 kameraer for 1,9 mio. kr.

Varmemester leger politi
Jyllands-Posten kan også berette om, hvordan videooptagelserne anvendes i Vollsmose:
“Det har vi haft rigtigt gode erfaringer med.
Vi har i mange år haft det i elevatoren, men så fik vi det i kældergangene og trappeopgangene. Vi har lavet det mere lyst og venligt med flere vinduer, men vi fik smadret så mange ruder,« fortæller han om baggrunden for opsætningen.
Den præventive effekt har været meget god. Varmemesteren tog nogle store knægte i det. Så printede han billedet ud og gik op til deres forældre, som fik en regning,” siger inspektør Jørgen Kristensen, som er chef for viceværterne.

Læs mere:
Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Vollsmose anbefaler overvågning

Hjemmeside for DR P4 Østjylland:http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus
Videoovervågning for dyr for Gellerup

Blogartiklen er oprettet: 02. jul 2009. Opdateret 15. jul 2009 kl. 07:25


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt