Shaqo Junior har succes med at få unge på vej

Siden 1. februar har Shaqo Junior fra lokaler i City Vest hjulpet 216 unge på vej til arbejde, fritidsjob eller uddannelse. Projektet er jobformidling og studievejledning målrettet unge med anden etnisk baggrund end dansk. Der tages udgangspunkt i de unges egen kultur og nærområde, og det utraditionelle projekt inddrager ofte hele familien. Projektet er støttet med 3,7 millioner kr. fra Det Lokale Beskæftigelsesråd i Århus.

“Det er sjældent let at beslutte sig for en studieretning, når man er 16 år. Det kan være endnu sværere, når forælderene er fra Somalia, Irak eller Afghanistan, og har helt specifikke – og måske urealistiske – forventninger til barnets valg af uddannelse,” skriver Århus Stiftstidende, der har besøgt Shaqo Junior:

“Når vi taler fornuftigt med forældrene om den unges faglige niveau og viser dem karaktererne, kan vi i 95 pct. af tilfældene overbevise dem om, at den unge måske skal have en erhvervsuddannelse i stedet for at være ingeniør.
Vi tager kontakt til onkler, tanter, bedstemødre, storebrødre – alle som kan bakke den unge op i valget af en realistisk fremtid. Det gælder om at finde frem til den, der er nøgleperson i familien,” siger Ghassan Hassoun, der er projektleder og vejleder i Shaqo Junior.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Mohannad har fået et skub i den rigtige retning

Blogartiklen er oprettet: 13. jul 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt