Fra Gellerup til Cambridge

Sprogskole skal hjælpe de unge

af Chefkonsulent Louise Okon Willie og Projektleder Ghassan Hassoun
Illustration af Jesper Ankjær

Den 18. juli drager 12 unge med anden etnisk baggrund til Cambridge på sprogskole. Langt de fleste kommer fra Gellerup og tager turen til den engelske universitetsby for at gå i skole sammen med flere hundrede andre unge fra hele Europa.

”I Shaqo Junior blev vi hurtigt klar over, at engelsk var en barriere for mange uddannelser. Det er der i dag ikke er fokus på. Det kom også frem i vores ungeforum, og sammen med de unge besluttede vi at gøre noget ved det” fortæller projektleder Ghassan Hassoun. Shaqo Junior har samarbejdet med EF Internationale Sprogskoler om at få en gruppe af sted på sprogskole.

De unge skal på 2 ugers intensivt kursus med 7 timer engelskundervisning om dagen. Det er ikke ferie, men virkelig intensiv undervisning tilpasset den enkelte. De unge får meget andet med på vejen. De har selv kæmpet for, at sprogrejsen skulle blive til virkelighed og har oplevet nye sider af deres forældre og sig selv.

”At de unge viser, at de Kan og Vil tage ansvar, har gjort, at de har fået mere selvtillid og anerkendelse fra forældrene” fortæller Najma Mohamoud, konsulent i Shaqo Junior ”De har selv styret meget og gjort en kæmpe indsats for at samle penge ind. Det er ingen nem opgave, og vi mangler stadig det sidste, så vi håber, at der er en donor eller virksomhed, der vil hjælpe os med de sidste 10.000 kr.”

De unge har sammen med Shaqo Junior været med til at tilpasse EF sprogskolers koncept i tæt samarbejde med deres forældre. ”Forældrene har været med i hele forløbet og har været med til at bestemme, at de unge skal bo i værtsfamilier. Det har været en svær beslutning for mange, for er det trygt at lade sine piger bo ved fremmede familier? Det er altafgørende for succesen, at forældrene har været med under hele processen – og at vi har forældrenes opbakning” fortæller Ghassan.

Projektet er støttet af Århus kommune og Brabrand Boligforening. De unge betaler selv en del og har også tjent penge f.eks. ved Nu-dansk Grundlovsdag i Gellerup.

Lidt om Shaqo Junior
Shaqo Junior er et nytænkende og holistisk vejledningsprojekt for unge mellem 16 og 24 år med flygtninge og indvandrerbaggrund. Her bliver de unge mødt med positive forventninger og respekt, vi stiller krav og forventer ansvarlighed.

Shaqo Junior tager udgangspunkt i de unges ressourcer og vilje til at lykkes. Vi arbejder med vejledning til uddannelse og job og har fokus på at overvinde de faglige, sociale og kulturelle udfordringer, de unge møder i deres hverdag.

Vi har fokus på at finde lærepladser og fritidsjob, fordi vi ved, at fritidsjob er godt til at fastholde de unge i uddannelse – og giver vigtige erfaringer med det danske arbejdsmarked.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt