Unge piger vejleder om job og uddannelse

Lokalavisen for Århus Vest har besøgt to piger fra Vejledningscenteret for uddannelse og arbejde. Centeret ligger midt i Gellerupparken og er en del af områdets helhedsplan. Det er støttet af bl.a. Brabrand Boligforening og Integrationsministeriet.
17-årige Manar Merhi og 18-årige Nariman Elkaatib er to de cirka 90 rollemodeller der er tilknyttet Vejledningscenteret. De unge tager ud på skoler, i klubber og foreninger, hvor de bl.a. giver gode råd om uddannelsesvalg, praktiksøgning og jobmuligheder.

“Jeg har blandt andet fortalt om, hvor svært det har været at få en praktikplads, men at det ikke nytter at lade sig slå ud af det. Man må bare blive ved, også selv om man får afslag på afslag,” siger Nariman til Lokalavisen. I øjeblikket er i sommerpraktik hos en tandlæge på Store Torv.

Som rollemodel har hun blandt andet være ude på en produktionsskole i Hørning og fortalt om sine egne oplevelser og svaret på spørgsmål.
“Jeg bliver for eksempel spurgt om, hvad man skal gøre, hvis man ikke får en praktik plads. Jeg kan kun sige, at det er vigtigt ikke at give op. Man skal give det en chance, også selv om man ikke lige får ønskepraktikpladsen med det samme. Man må være parat til at tage, hvad der kommer,” siger hun

Læs mere:
Hjemmeside for Loakalavisen: http://aarhus.lokalavisen.dk
Læs lokalavisen (e-pages/flash) forside + side 4

Hjemmeside for Brabrand Boligforening: http://bbbo.dk
Vejledningscentret

Hjemmeside for Vejledningscenteret: http://www.vcua.dk/

Blogartiklen er oprettet: 16. jul 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt