Nyt spil: Hvem kan slå Isbjerget?

Arkitektfirmaet Metin Aydin står bag et nyt kortspil, hvor også det kommende byggeri Isbjerget på Århus Havn er med. Kortspillet tager udgangspunkt i 52 byggerier fra danske tegnestuer, og spillet bygger på samme princip som det klassiske kortspil med bilkort.

I bilspillet handler det om at have den hurtigste og største bil. I det nye spil handler det om at have det højeste, dyreste eller mest energirigtige hus.
Alle byggerierne i kortspillet er tegnet af danske artikter. Isbjerget, der bygges af Tækker Group og Brabrand Boligforening, er tegnet af arkitektfirmaerne CEBRA fra Århus og JDS Architects fra København. Også to udenlandske artitektfirmaer har været med ved tegnebordet. Det er SeARCH fra Amsterdam og Louis Paillard fra Paris.

Illustration fra arkplay.dk

Illustration venligst udlånt fra arkplay.dk

Kort om isbjerget
Spiller du det nye kortspil, og har du Isbjerget på hånden, kan du læse følgende:
Isbjerget, Århus. Boliger
Bruttoareal: 21.600 m2
Antal rum (alle inkl.): 1148
Højde (fra sokkel): 38 m
Anlægssum (ekskl. moms): 320 mio. kr.
M2-pris (ekskl. moms): 14.815 kr.
Energimærke: B
Tagene hæver og sænker sig i toppe og dele forskyder sig visuelt for hinanden – som virkelighedens isbjerge.

Fra spøg til velgørenhed
“Kortene blev indledningsvist udtænkt som en sjov ting medarbejderne på tegnestuen kunne hygge sig med over et glas rødvin ved passende lejligheder. Men i takt med at flere og flere især arkitekt- og ingeniørvirksomheder har vist stor interesse for kortene, som del af f.eks. en julegave til medarbejdere og kunder er spilkonceptet udvidet og professionaliseret,” fremgår det af hjemmesiden for det nye kortspil. Her står også følgende:
“Fordi spillekortene på sæt og vis er et resultat af en kollektiv kreativ indsats fra hele den danske arkitekt- og ingeniørstand, og ikke en enkeltstående virksomhed, har vi besluttet at donere et eventuelt overskud ved salget af kortene til Plan Danmarks hjælpearbejde i den tredje verden. I år er dette et skolebyggeri i Kenya, og dette arbejde er de virksomheder der deltager således medvirkende til at støtte.”

På spillets hjemmeside Arkplay kan du bestille kortene og også søge om at være med i næste udgave af spillet.

Læs mere:
Hjemmeside for Arkplay: http://arkplay.dk

Hjemmeside for Arkitektfirmaet Metin Aydin: http://www.arkma.dk

Hjemmeside for Isbjerget: http://isbjerget.com

Blogartiklen er oprettet: 26. nov 2009. Opdateret 02. dec 2009 kl. 07:35


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | okt | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt