Isbjerg-byggeri udskydes endnu en gang

Finanskrise: Endnu en gang er den århusianske byggematador Jørn Tækker gået til Århus Kommune for at bede om at få en udsættelse med betaling for den havnegrund, som byggeriet Isbjerget skal opføres på. Prestigebyggeriet bygges af Tækker i samarbejde med Brabrand Boligforening.

Ligesom folkene bag byggeriet Lighthouse på nabogrunden er Tækker ramt af finanskrisen. Og lige som til Lighthouse er det svært at skaffe kapital til Isbjerget. Tækker forhandler med en anden investor om helt at overtage byggeriet, men aftalerne er ikke faldet på plads og derfor er der ingen penge at betale med den 15. december. Tækker Europa Aps og Isbjerget ApS har derfor anmodet om betalingsudsættelse.

Betaling og overdragelse af grunden er allerede udsat en gang:
“Da I indgik aftalen i marts 2009 om en ny betalingsfrist i december regnede I vel også med, at det kunne lade sig gøre. Hvad er der gået galt?” har Jyllands-Posten spurgt entreprenøren, der har 100 datterselskaber hvoraf 10 har været i betalingsstandsning pga. finanskrisen

“Antallet af købere til et projekt af denne karakter er relativt begrænsede i en branche, som ligger underdrejet på grund af finanskrisen. Derfor har det taget længere tid, end vi havde håbet,” svarede Jørn Tækker.

Pressefoto fra isbjerget.com

Pressefoto fra isbjerget.com

Det ser ud til at Århus Kommune også denne gang vil indgå en aftale om udskydelse af betaling, selvom accepten af hver fristoverskridelse beror på konkrete vurderinger:
“Der er ikke nogen automatik i det. Hver eneste gang vurderer vi helt konkret, om det, vi får forelagt, lyder realistisk i forhold til at komme i mål med projektet,” siger Bente Lykke Sørensen, der er leder af Århus Kommunes sekretariat for de bynære havnearealer.

OPDATERING:
Byrådet har på byrådsmødet onsdag aften godkendt Tækkers ansøgning om udsættelse af betaling til 15. juli 2010.
“Stort set alle projekter på Nordhavnen er løbet ind i problemer på grund af finanskrisen. Og vi må behandle alle lige. Når vi har sagt, at nogle kan få udsættelse, må det også gælde andre. Vi må i byrådet være medspillere – ikke modspillere,” sagde Ejgil Rahbek  i byrådet ifølge Århus Stiftstidende.

“Ifølge indstillingen til byrådet forventer Jørn Tækker, at han inden 15. december kan få et såkaldt ‘Letter of understanding’ med en konkret investor og samtidig en forlængelse af den stillede bankgaranti.
Hvis ikke firmaet opnår den forlængede bankgaranti vil kommunen tage skridt til at ophæve salgsaftalen og opgøre et erstatningskrav,” skriver avisen.

Læs mere:
Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Isbjergs-byggeri på smeltepunktet

Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Tækker er ved at sælge Isbjerget
Tækker får udsættelse

Hjemmeside for Isbjerget: http://isbjerget.com

Hjemmeside for Tækker: http://taekker.dk

Hjemmeside for Brabrand Boligforening: http://bbbo.dk

Blogartiklen er oprettet: 02. dec 2009. Opdateret 04. dec 2009 kl. 06:42


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | okt | nov | dec | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt