JP-leder: Brabrand Boligforening kan ikke regne 3+2+2

Jyllands-Postens lederskribent fnyser over Brabrand Boligforening i gårsdagens leder. Avisen mener, at boligforeningens opførsel i forbindelse med helhedsplanen for Gellerup er arrogant, og at den ikke kan regne det simle additionstykke:
3+2+2. Svaret er 7, og det burde være lige så let at regne ud, som at finde ud af, hvor mange boligblokke i Gellerupparken, der bliver berørt af helhedsplanens største ændringer:

“Planen indebærer bl.a. overordnet, at tre boligblokke i Gellerupparken skal rives ned, to skal omdannes, og to skal sælges. Syv boligblokke er altså i spil.
Og dog. På et møde forleden, hvor politikere og repræsentanter for Brabrand Boligforening skulle konkretisere indholdet i den overordnede plan, kunne man ikke blive enig om det regnestykke,” skriver avisen.

Arkivfoto fra Gellerupparken af Ulrik Ricco Hansen

Arkivfoto fra Gellerupparken af Ulrik Ricco Hansen

Hvor mange blokke?
Striden er bl.a. opstået omkring forslag om nedrivning og efterfølgfende genopbygning af blokke, som  skal omdannes til erhverv. Tæller de med en eller to gange i regnestykket? – og tæller de overhovedet med som blokke der rives ned?
Jyllands-Posten kalder det et “skidt eksempel på, hvor svært det kan være at få virkeligheden til at tilpasse sig skrivebordsteoretikeres fantasier. ”

Flere scenarier
Et andet stridspunkt mellem Århus Kommune og Brabrand Boligforening er hvor mange forskellige planer, der i detaljer skal sendes i høring. Boligforeningen har lavet ét forslag og kommunen og byrådspolitikere har lavet tre. I alt er der fire forskellige scenarier for, hvordan helhedsplanen radikalt vil ændre området fysisk.
Det er for mange mener boligforeningen, der synes at et eller højst to forslag er passende.

Jyllands-Posten citerer boligforeningens næstformand Keld Albrechtsen: “For at sige det rent ud: Vi gider ikke have tre teknikeroplæg, som ingen står inde for, med ud i debatten. Det vil være at forplumre debatten.”

“Således kan magtens arrogance også udtrykkes.
Nu skal der bruges ressourcer på, at arkitekter samordner de tre øvrige modeller til én. Herefter skal det så vurderes, om en sådan model skal med i høringsfasen, eller om to muligheder forplumrer alt for Brabrand Boligforening og nærmiljøet,” er avisens mening om næstformandens udmelding.

Læs mere:
Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Leder: 3 + 2 + 2 = 7

Blogartiklen er oprettet: 10. dec 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | okt | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt