Stiftens leder: Gellerupparken 40 år – en del af Århus

Dagens lederskribent på Århus Stiftstidende bruger spaltepladsen på Gellerup og Brabrand, og nævner bl.a. Inga og Svend Erik Sørensen, som du også kan møde i Skræppebladets december-udgave. Parret var blandt de første, som flyttede ind i Gellerupparken – og de bor der stadig efter 40 år.

“I løbet af de 40 år er området for mange blevet synonym med vold, ballade, indvandrerbander, ghettolignende tilstande og meget andet af det knap så morsomme. Siger man Brabrand andre steder end netop i Brabrand, kommer langt de fleste uvilkårligt også til at tænke på Gellerupparken.
Det er både uretfærdigt for Brabrand, der rent faktisk for 40 år siden var en på mange måder lille og velfungerende by, der ikke alene havde nybyggede lejeboliger på Engdalsvej – der ikke ligger i Gellerup – og en række veletablerede butikker, men også uretfærdigt for Gellerup,” skriver Stiften.dk.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen: Udsøgt over Brabrand Sø fra Brabrand Kirke

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen: Udsigt over Brabrand Sø fra kirkegården ved Brabrand Kirke

“Set i et andet perspektiv udgør antallet af beboere i Gellerup fem procent af alle indbyggere i Århus.
Gellerup er derfor en uundværlig del af Århus, der i perioder med rette og i andre perioder med urette har fyldt en uforholdsmæssig del af den offentlige debat,” skriver chefredaktør Flemming Hvidtfeldt, og forholder sig til bl.a. helhedsplanen for Gellerupparken og Toveshøj.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Gellerup er også Århus

Skræppebladet:
40 år i samme lejlighed i Gellerupparken
Museum for 40 år der forandrede Gellerup
Afd. 4: Gellerupparken fejrer 40-årsjubilæum
Foredrag om boligforening, kro og missionshus i Brabrand

Blogartiklen er oprettet: 29. dec 2009. Opdateret 30. dec 2009 kl. 04:18


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt