Håb om mere alment nybyggeri


Lovændring på vej: De seneste fem år er der næsten ikke påbegyndt alment nybyggeri. Niveauet er sunket til det lavest i 38 år, bl.a. fordi det har været svært at opføre almene boliger under det minimumbeløb pr. kvadratmeter som er fastsat af Folketinget.
I går indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre en aftale, som forhåbentlig sætter gang i byggeriet af 4-5.000 nye almene boliger om året. Lovforslaget forventes vedtaget snarest, så de nye regler kan gælde fra 1. juli.

Velfærdsminister Karen Jespersen, som også er minister for de almene boliger, er tilfreds. Hun er tidligere blevet kritiseret af bl.a. Boligselskabernes Landsorganisation (BL) for at sætte en stopper for alment boligbyggeri, og var glad for at præsentere aftalen, som hun mener også kan give boliger med en husleje, der er 1.000 kr. billigere om måneden.

“Den del af byggeriet, som kommunerne skal betale, grundkapitalen, bliver sat ned fra 14 procent til 7 procent, oplyser ministeren. Samtidig hæves loftet for, hvor dyrt det må være at bygge en kvadratmeter almenbolig. Loftet har betydet, at det var svært at få pengene til at slå til i områder med høje grundpriser. Endelig lægges der mere ansvar for byggeriet ud i det lokale område,” skriver Jyllands-Posten efter oplysninger fra Ritzau.

Det forlyder indtil videre ikke nærmere om, hvordan huslejen kan blive billigere, når kommunerne indskyder færre penge, når kvadratmeterprisen øges og der som følge af Regeringens forårspakke er blevet pålagt moms ved salg af byggegrunde.

LÆS MERE:

Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Nu skal der bygges almene boliger

FOTO: Karen Jespersen – Pressefoto fra Velfærdsministeriet

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data