Brabrand Bolig­forening har igen tre afdelinger på den såkaldte ghetto­liste

Gellerup, Toveshøj og Skovgårdsparken figurerer på ghettolisten, som udkom den 1. december.

Der er ingen forandringer på ghettolisten, hvad angår Brabrand Boligforenings tre afdelinger Gellerup/Toveshøj og Skovgårdsparken. Til trods for at Skovgårdsparken har gjort meget det seneste år for at komme af listen, så er det denne gang ikke lykkedes. ”Tallene som er grundlaget for listen er op til to år gamle, ” siger direktør Keld Laursen, som forklarer, at når den massive indsats, der bliver gjort i området, får flere folk i arbejde, kommer afdelingen også af listen.

Nye definitioner

Ministeriet vægter nu andelen af uddannede personer i områderne. Fra nu af er det kun uddannelser, som er taget eller godkendt i Danmark, der tæller med i det kriterium.

Aftalen justerer på kriminalitets-kriteriet, så der kigges til udviklingen af kriminalitet på landsplan, der er faldende. Hvis et område har tre gange så meget kriminalitet som landsgennemsnittet, opfylder det kriteriet.

Hårde ghettoområder

Gellerup/Toveshøj er defineret som en hård ghetto. Et hårdt ghettoområde defineres som et boligområde, der de seneste fire år har været på ghettolisten. Det indebærer desuden et krav om, at der skal aflevere en udviklingsplan senest 1. juni næste år, som viser, hvordan boligområdet skal nå kravet om at nedbringe andelen af almene boliger til højst 40 procent. Brabrand Boligforening har lige fremlagt deres udviklingsplan, som de skal i gang med at forhandle om. Det kan du læse om i denne udgave af bladet.

Kriterierne:

  • Ved et ghettoomra?de forsta?es et alment boligomra?de med mindst 1.000 beboere, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 procent
  • Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, overstiger 40 procent
  • Andelen af beboere dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst tre gange landsgennemsnittet.
  • Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 60 procent af samtlige beboere i samme aldersgruppe.
  • Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området er mindre end 55 procent af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen (eksklusive uddannelsessøgende)

Du kan se hele ghettolisten her

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data