Ny aftale om byggeri til 128,5 millioner kroner i Gellerup

MT Højgaard, Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har netop indgået en aftale om hovedentreprisen på det kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup. Det ambitiøse byggeri er en væsentlig del af den igangværende omdannelse, der skal gøre området attraktivt for tilflyttere og gæster

Pressemeddelelse fra Aarhus Kommune

MT Højgaard har netop vundet udbuddet om hovedentreprisen på det kommende Sports og Kulturcampus, der til april skal opføres i hjertet af det nye Gellerup. 128,5 millioner kommer det ambitiøse byggeri til at koste. Et byggeri, der skal fungere som mødested og udflugtsmål for nuværende og nye beboere og for gæster udefra.

“Jeg har meget store forventninger til opførelsen af det nye Sports- og Kulturcampus. Det skal være det bankende hjerte i Aarhus’ største byomdannelses- og integrationsprojekt nogensinde. Et sted som med sine rammer og tilbud skaber sunde fællesskaber inden for bevægelse, kultur og ophold. Med valget af hovedentreprenør er vi nu tæt på at sætte byggeriet i gang,” siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.

Sports- og Kulturcampus bliver på hele 7.500 kvadratmeter. Det kommer til at indeholde et bibliotek med en folkesundhedsfunktion og et samlingshus. Der bliver også et kulturproduktionssted, Gellerup Art Factory, samt et bevægelseshus. Bevægelseshuset bliver det første af sin slags og skal indeholde faciliteter til cirkus, klatring, gøgl, dans, artisteri og klubfaciliteter. Det hele bindes sammen af Verdenspladsen, der med sine 1.500 kvadratmeter bliver det centrale mødested for hele bydelen og de mange gæster og brugere af Sports- og Kulturcampus.

“Vi er glade for at have en professionel og erfaren entreprenør på opgaven med at opføre dette vigtige sted. MT Højgaard har erfaring med at arbejde i området og har blandt andet renoveret en af blokkene i området, så jeg har stor tiltro til, at vi med MT Højgaard som entreprenør får bygget nogle fantastiske rammer til vores nye Sports- og Kulturcampus,” siger Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening.

Byggeriet af Sports- og Kulturcampus begynder i løbet af foråret og forventes at stå færdigt om et par år.

“Vi glæder os til at komme i gang og er stolte over at være blevet valgt til et så vigtigt og ambitiøst byggeri. Der er store forventninger til Sports- og Kulturcampus, og netop for at indfri forventningerne stiller vi med et erfarent og yderst kompetent team af byggefolk, som er vant til at arbejde sammen. Et team der kan sikre en god og transparent samarbejdsproces om projektets bygbarhed og færdigprojekteringen,” udtaler Carsten Nielsen, sektionsdirektør i MT Højgaard.

I byggeperioden vil MT Højgaard i samarbejde med Det boligsociale Hus og Aarhus Kommune give mulighed for unge ledige at komme i praktikforløb i byggeriet for forhåbentlig på sigt at komme i job.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data