Slut med fartbøller på Aarhus Ø

En lang række vej-bump skal sikre rolig kørsel uden fartbøller ved Havnehusene

Ifølge en presemeddelelse fra Aarhus Kommune bliver der etableret fire bump på Dagmar Petersens Gade og seks steder på Bernhard Jensens Boulevard. Veje der leder ud til Aarhus Ø og dermed Havnehusene, som ligger mellem de to veje.

Udsnit

Bilræs og uro skal snarest muligt være fortid på Aarhus Ø. Det er den klare ambition hos Teknik og Miljø, Fællesrådet for Aarhus Ø og De Bynære Havnearealer samt Østjyllands Politi. Derfor er der netop nu et arbejde i gang med at etablere 15 bump på Bernhardt Jensens Boulevard og Dagmar Petersens Gade.

“Bumpene er valgt, da de for almindelige personbiler er ubehagelige at køre over med mere end 40 km/t, og derfor virker hastighedsdæmpende. Hvis der er tale om tungere køretøj, skal bumpene passeres med ca. 20 km/t. Udover bumpene bliver midterlinjen på Dagmar Petersens Gade fuldoptrukket for at gøre opmærksom på, at det ikke er tilladt at overhale,” lyder det fra kommunen, hvor rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek håber, at tiltagene har den ønskede effekt, så de larmende og festglade unge i meget hurtige biler forsvinder fra området.

”Jeg er meget glad for, at medlemmerne af fællesrådet har været så lydhøre og løsningsorienterede. Vi har haft en god og tæt dialog, og alle involverede har haft fokus på at finde en god og hurtig løsning. Det vil jeg gerne takke fællesrådet for,” siger Bünyamin Simsek, der også er indstillet på at iværksætte yderligere tiltag, hvis det viser sig at være nødvendigt.

“Østjyllands Politi gør en stor indsats for at gribe ind overfor de egoistiske bilister, der kører vildt og helt uden at tage hensyn til andre, selvom de kører i et tætbefolket område som Aarhus Ø,” lyder det fra rådmanden, der opfordrer regeringen til at prioritere at få gennemført udspillet om bekæmpelse af vanvidskørsel.

Klik og Se alle bump i stor størrelse

Klik og se alle bump i stor størrelse

Illustration er baseret på grafik fra Aarhus Kommune. Skræppebladet har indtegnet Havnehusene, der er afdeling 31 i Brabrand Boligforening.

Afdelinger i Brabrand Boligforening

Havnehusene består af 83 familie- og + 55-boliger, samt 106 ungdomsboliger. Familieboligerne består af to-,-tre- og fireværelses lejligheder, +55 boligerne består af to- og treværelses lejligheder. Ungdomsboligerne består af 33 etværelses og 73 toværelses lejligheder.
Læs mere om Havnehusene i Skræppebladet eller på Brabrand Boligforenings hjemmeside

Også de kommende beboere i Generationernes hus, der ligger på den anden side af Bernhard Jensens Boulevard – cirka over for Havnehusene får glæde af langsommere kørsel til og fra bebyggelsen.
Læs mere om Generationernes Hus, hvor Brabrand Boligforening står for de almene boliger i dette blandede byggeri. Efter planen kan de første beboere flytte ind senere i år.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data