Test, test, test

Knap fem procent af alle test taget af beboere i Gellerup sogn er positive, derfor er sognet stadig lukket ned.

Af Elsebeth Frederiksen

Når man kigger på indicenstallene for Gellerup sogn for den 22. april, ser det ikke godt ud. 732 smittede ud af 100.000, 73 smittede de seneste syv dage og altså en smitteprocent på 4,9.

I dag havde stadsdirektør Niels Højbjerg indkaldt til møde med med aktører og frivillige fra Gellerup, for at finde ud af hvordan smittetallet kommer ned. Der var gode forslag til hvordan man får flere til at blive testet.
Der blev foreslået underholdning ved teststedet, der kunne komme en klovn forbi og underholde børnene, mad og drikke eller alle kunne tage en nabo med hen til teststedet.

Du kan blive kviktestet i Blixens hver dag.

En af de ting, der blev efterspurgt på mødet, var flere teststeder. Lige nu er der PCR-test i Nordgårdhallen lørdag og søndag og kviktest hver dag i Blixen.
Men der skal skrues mere op for testkapaciteten. Især fordi der kommer mange menneske fra andre dele af byen for at blive testet i Gellerup. Det er især blev slemt efter corona-passet er blevet indført. Når der er kø, så opgiver folk at blive testet og går bare hjem igen. Derfor bliver der også arbejdet på at få teststeder ved Bazar Vest og City Vest.

PCR og kviktest
kviktest er gode hvis man hurtigt skal have en negativ test. Hvis testen er positiv skal den dog bekræftes af en PCR-test som tager op til 2 dage at få svar. Hvis du er testet postiv og venter på svar, skal du isolere dig. Det kan selvfølgelig godt være svært, hvis man bor mange mennesker i en lejlighed, men der er faktisk mulighed for at komme i isolation udenfor hjemme. Her skal du kontakte kommunen på hverdage kl. 8:00 – 14:30 på telefonnummer 89 40 20 00 og weekender mellem 9:00 – 11:00 på telefonnummer 86 12 10 21.

Aarhus Kommune har lavet en video om isolation på fem sprog. Den kan du finde her

Nye muligheder for at følge smitteudviklingen i Aarhus i tal
På Aarhus i Tal kan alle borgere følge smitteudviklingen i kommunen. Man kan se smitten fordelt på alder, uddannelsesniveau, postnumre og sogne. Torsdag den 22. april offentliggjorde Aarhus Kommune sit nye hjemmesidedesign, der også giver mulighed for at følge udviklingen i nedlukkede sogne. Bemærk at hjemmesiden kun oplyser smittetilfælde fundet via PCR-test, hvilket er samme fremgangsmåde som hos Statens Serum Institut.

Her er linket til hjemmesiden: Aarhus i tal

Indkøbspatrulje
Hvis du er smittet eller bare isolerer dig, så har frivillige lavet en indkøbspatrulje, der kan hjælpe dig, hvis du ikke kan komme ud og købe ind. Hvis du vil gøre brug af den, så ring til Simon på 29203643

Teststeder
Lige nu kan du blive PCR-testet ved Nordgårdhallen lørdag og søndag 9.16.30

Du kan få en kviktest i Blixens hver dag 9-19 indtil den 2.5
Der er også en mobil PCR-testvogn på stedet, der kan teste børn og voksne, som er blevet testet positiv i kviktesten.

Du kan holde øje med dagens smittetal her. Tallene opdateres hver dag klokken 14.

 

Blogartiklen er oprettet: 22. apr 2021


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt