Forslag til grønnere julefrokost

Lækker opskrift til plantebaseret julemad

Da Skræppebladets redaktion holdt julefrokost, var der ikke kun traditionel julemad på menuen, men også grønne muligheder.
En af retterne var bagt rodselleri, som redaktionsmedlem og dygtige kok, havde kreeret.
Så hvis du gerne vil have mere grønt på bordet til jul, så er dette et rigtigt godt forslag. Det er også nemt at lave.

Ingredienser:

  • 500 g rodselleri
  • 200 g gedeost
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 citron
  • 1 kvist rosmarin
  • Salt og peber
  • Rød balsamico glaze
  • 500 g hakket grønkål

Sådan gør du:

  1. Skræl rodsellerien og skær den i 1 cm tykke skiver.
  2. Skær skiverne i samme størrelse som gedeosten.
  3. Bland olien med revet citronskal, 1 spsk citronsaft og lidt hakket rosmarin.
  4. Pensl selleriskiverne og bag dem i ovnen ved 175 grader i 25 minutter.
  5. Læg derefter en skive gedeost oven på hver selleriskive og grill dem i ovnen, indtil osten bliver gylden.
  6. Mens sellerien gratinerer, blandes grønkålen med resten af olien.
  7. Anret sellerien på grønkålen og dryp med rød balsamico glaze. Server med godt brød.

God jul og velbekomme!

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladets webnyheder

af Elsebeth Frederiksen

nyhedslogoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data