Da Skræppebladets redaktion holdt julefrokost, var der ikke kun traditionel julemad på menuen, men også grønne muligheder. En af retterne var bagt rodselleri, som redaktionsmedlem og dygtige kok, havde kreeret. Så hvis du gerne vil have mere grønt på bordet til jul, så er dette et rigtigt godt forslag. Det er også nemt at lave.
Ingredienser:
500 g rodselleri
200 g gedeost
4 spsk olivenolie
1 citron
1 kvist rosmarin
Salt og peber
Rød balsamico glaze
500 g hakket grønkål
Sådan gør du:
Skræl rodsellerien og skær den i 1 cm tykke skiver.
Skær skiverne i samme størrelse som gedeosten.
Bland olien med revet citronskal, 1 spsk citronsaft og lidt hakket rosmarin.
Pensl selleriskiverne og bag dem i ovnen ved 175 grader i 25 minutter.
Læg derefter en skive gedeost oven på hver selleriskive og grill dem i ovnen, indtil osten bliver gylden.
Mens sellerien gratinerer, blandes grønkålen med resten af olien.
Anret sellerien på grønkålen og dryp med rød balsamico glaze. Server med godt brød.
God jul og velbekomme!
Læs også
Laden lagde hus til magi Måske er den nye Harry Potter fundet De magiske tryllestave (foto: Lars Christensen) Der har den sidste uge hængt plakater i alle opgange i Gellerup og Toveshøj. "D. 14. og 28. maj vil der være rollespils-aktiviteter for alle børn i Brabrand i alderen 9-15. Det er fuldkommen gratis, og man behøver ikke at tilmelde sig på forhånd. Vi har både låne-kapper og-tryllestave, så du behøver ikke tage noget som2023-05-15
Spis bæredygtigt i påsken Stop spild af mad bringer her gode forslag til at undgå madspild i påsken Inflationen falder en smule, men det samme gør ikke fødevarepriserne. Og selvom at forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad i år kan fejre sit 15 års jubilæum, viser den netop offentliggjorte undersøgelse fra Stop Spild Af Mad, Landbrug & Fødevarer og Kantar Public at op mod halvdelen af danskerne smider mad ud mindst en gang om ugen.2023-04-02
Julefest i Gellerup Kirke Du inviteres hermed til juleaften i fællesskab med andre. Vi begynder med gudstjeneste i kirken kl. 16.00, hvorefter vi fortsætter med kaffe og juleknas i kirkens underetage. Kl. 18.00 er der middag med klassisk julemad. Der bliver også tid til julehygge med kaffe og konfekt. Vi forventer, at aftenen afsluttes kl. 21.30. Har du mulighed for at hjælpe til med at hygge om folk, dække bord, pynte juletræ, få maden2021-12-20