Aprilsnar om AI i Brabrand Bolig­forening

Ingen aktuelle fyringer på grund af kunstig intelligens

Selvom AI (kunstig intelligens) har fået medieomtale på det seneste – også meget efter Skræppebladets drillende artikel om kunstig intelligens blev skrevet til bladet i februar – så er det ikke alt man skal tro på op til den 1. april. Når forfatteren staver sit navn bagfra eller en medvirkende i artiklen hedder noget, der kan staves med bogstaverne i ”aprilsnar”, så er det nok ikke hele historien, der er sand.

Det er således en aprilsnar at AI fra 1. april skal nedbringe udgifterne til en tredjedel i Brabrand Boligforening, hvor der så skulle fyres en masse medarbejdere. Der er også fup at Skræppebladet fremover laves af en maskine med kunstig intelligens i stedet for en redaktion med frivillige beboere og tilknyttet hjælp til redaktionssekretær, korrektur, web og layout.

MEN det er rigtig nok, at der er knaphed på ressourcer, og at Skræppebladet er i et økonomisk limbo, hvor der er stor usikkerhed om fortsatte udgivelser.

Det er også rigtigt nok at der mange steder eksperimenteres med AI og mulighederne med kunstig intelligens afprøves. AI-chatrobotterne skriver flydende og sammenhængende tekster, opdeler i afsnit og laver overskrifter, så artiklerne i første omgang er meget troværdige.

Fejl i AI-artikler

De tre prøveartikler nævnt i skræppebladet og som kan læses i fuld længde på hjemmesiden er skrevet helt af en ”skriverobot” ud fra få nøgleord, og illustrationerne er også lavet med AI (som i dette indlæg). Man kan se at robotterne ikke er helt fejlfri og skriver bl.a. i artiklerne, at alle boliger er revet ned i Gellerup og skrev at Brabrand Boligforening blev grundlagt i 1945. Det sidste har vi dog rettet til det korrekte 1948 for ikke at bringe unødig forvirring.

Da man med et enkelt klik kan få en ny tekst, er det også let at erstatte en tekst som er for underlig. En af udgaverne som vi ikke ville bruge skrev bl.a. at Skræppebladets redaktør hedder Claus Jørgensen – hvilket der aldrig har været, selvom der findes omtaler af en person med dette navn i nogle ældre udgivelser. Måske har han været redaktør på et andet magasin?

Læs artiklerne

Omtalen i Skræppebladet og AI-genererede artikler:

Prøv selv

Til brug for artiklen har vi fået input fra OpenAI og Creative Fabrica

Du kan selv afprøve, og det er gratis efter du (også gratis) har oprettet en bruger-konto. Dog er der begrænsning på antallet af billeder, der kan genereres dagligt uden betaling.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladets webnyheder

af Ulrik Dorph-Hansen

nyhedslogoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data