Et naturtalent

Synger, tryller og spiller teater

af Peter Kjellerup Hansen, foto af Ulrik Ricco Hansen

Skræppebladet har talt med Jacob Vinge, som spiller titelrollen på Gellerup-Scenens familieforestilling “Busters Verden”.

Jacob Vinge er en kvik dreng på 13 år, går i 7. klasse på Elise Smiths Skole, og er i gang med en lovende fremtid som succesrig skuespiller.

Busters Verden (C) Ulrik Ricco Hansen

– Hvorfor har du fået interesse for at spille teater?
– Det startede i 5. klasse. Jeg var med i et par musicals, og i forbindelse med et stykke, jeg og nogle andre fra skolen skulle øve på Gellerup-Scenen, kom jeg i forbindelse med Lisbeth Lautrup Knudsen. Vi fandt hurtigt sammen, og hun spurgte mig, om jeg kunne tænke mig at være med i Gellerup-Scenens forestilling “Prinsen og Tiggerdrengen”. Det sagde jeg ja til. Det kunne være sjovt at prøve det. Det er hyggeligt at være med.

– Dengang havde du jo ikke titelrollen?
– Nej, jeg havde flere mindre roller. Jeg var page, tiggerdreng og korsanger. Senere har jeg været med i Vilhelmsborgspillenes opførelse af operetten “Sommer i Tyrol”, hvor jeg skulle optræde for kejseren.

– Du har vist her, at du godt kan synge.
– Ja, jeg går til sangundervisning og klaver på skolens musikafdeling, og så går jeg til korsang i Domkirkens drengekor. Men det med korsang må jeg lægge fra mig for et stykke tid, mens jeg er med i “Busters Verden”.

Busters Verden (C) Ulrik Ricco Hansen

– Hvad så med skolen?
– Jeg har måttet tage to fridage, mens vi øvede på “Busters Verden”. Selv om vi har arbejdet hårdt med stykket, så har jeg nu ikke forsømt skolen, og er ikke kommet bagefter med lektierne. Et af mine yndlingsfag er matematik. Det er jeg ret god til. Min klasse har bakket mig op hele vejen igennem, og de kommer alle på lørdag – (10. nov.) – for at se mig i forestillingen. Det glæder jeg mig helt vildt til. Det at stå på scenen foran et stort publikum. Se dem rejse sig og klappe gi´r mig et helt kick. Det er så fantastisk.

– Det er fremtiden for dig?
– Ja, jeg vil gerne ind på teaterskolen. Så det bliver helt sikkert det, jeg skal, når jeg er færdig med skolen.

– Havde du læst bogen “Busters Verden”, inden du gik i gang med den på scenen?
– Jeg er ved at læse den i øjeblikket, og så har jeg set filmen. Hvor Lars Ole er én person i bogen, så er hans rolle her i stykket opdelt i to personer.

Til slut vil Jacob vise os et af sine tryllenumre fra forestillingen, hvordan “Buster trækker sine tarme ud gennem munden i metermål”. Det er ret charmerende. Hvordan Jacob gør, har vi lovet ikke at afsløre.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt