Fremragende “Buster”

Succes på Gellerupscenen


Så er Gellerup-Scenen i gang med sin efterårs- og Juleforestilling. Fra 27. oktober frem til 16. december 2007 vises Bjarne B. Reuters “Busters Verden” som familieforestilling over ugens 4 sidste dage, og det er en fremragende vist forestilling, som henvender sig til alle aldersgrupper.

buster-og-klovne.jpg

Handlingsforløbet

Handlingen i “Busters Verden”, som er fra 1979 – i øvrigt filmatiseret af Bille August i 1983 – er i kort enkelhed: Buster Oregon Mortensen har det ikke for nemt. Hans far er alkoholiker og arbejdsløs tryllekunstner, og moderen har sit med at holde sammen på familien. Buster har lært at trylle, og det lever han højt på i en ambitiøs drømmeverden. Hans farfar var nemlig en berømt kanonkonge. Men omgivelserne har svært ved at forstå og acceptere Busters trylletalent. Han og søsteren Ingeborg bliver mobbet fælt af “Store Lars”, og i skolen forstår de ham ikke. Så Buster må hente opmuntring hos den syge fru Larsen, der holder ham fast i troen på sig selv, og på sit dødsleje giver hun ham en sikker tro på evnen til at skabe glæde omkring sig ved dygtigt udførte tryllenumre, så han kan løse sine mange problemer ved at omdanne dem til succes.

Frisk og velpointeret

buster-og-ingeborg.jpg
“Busters Verden” er i dag en af Bjarne Reuters mange perler i børne- og ungdomslitteraturen, lige populær hos voksne som børn. Den har en gennemgående appeal, som går på, at man føler for og holder med de små, der trods alle odds med håb i fantasien, er i stand til at overleve og realisere de mål, fantasien har i sig ved ihærdig stræben med magi og sund autoritetstrods. Humoren i forestillingen er tro mod Bjarne Reuters oplæg. Den er frisk og velpointeret, og Nanna Lütkers kønne ørehænger af en kendingsmelodi er gennemgående tema, suppleret med komponisten Svend Rossens musikalske islæt de knapt 2 timer forestillingen varer. De unge skuespillere – så at sige alle er teenagere, eller først i tyverne – er fantastisk dygtige. Den kun 13-årige Jacob Vinge spiller titelrollen med 100% engagement. Han optræder med en naturlig charme og en livfuldhed, så man tror, han er professionel i skuespilfaget. Nikolaj Boye Thomsen, som er “Store Lars”, skal lige “som trækkes op” i stykkets start. Da han kommer på scenen første gang, har Buster lige hældt sukker ned i benzintanken på hans knallert. Og det kunne forventes at vreden mod Buster var kraftigere i udtryk.

En »bøsseknallert«

Det var også blevet bemærket hos de helt unge teatergæster. En 2. klasses skoleelever var kørt helt herop fra Odder, og i pausen spurgte jeg, hvad de syntes om “Busters Verden”. “Jo”, svarede en af dem: “Den er såmen meget sjov. Men den der bøsseknallert var vist ikke helt ægte” – stort ? – “Ved du ikke det? En “bøsseknallert er sådan en, man skal stå og trampe i gang”. Ja, så lærte man også det.

En af de mere professionelle var Anne Mette Bakkegaard, en elev fra teaterskolen. Hun spiller en dobbeltrolle, både skoleinspektør og guvernante, og gør det virkelig superbt, som inspektør er hun kollerisk og som guvernante skrupforvirret, begge på foranledning af Busters magiske evner. Og hvilket spil. Det er fantastisk morsomt. Det skal ses.

buster-og-fru-larsen.jpg

Emma Skaarup Olesen spiller rollen som den underkuede Ingeborg, Busters søster og støtte, og som fru Larsen, gør Bodil Juul Pedersen indtryk ved sit velovervejede spil. Endelig skal det fremhæves, Gellerup-Scenen har fået fat på en kommende operasangerinde. Sarah Wichmann Matthiessen sang til slut titelsangen, så det føltes ud i hårspidserne. Fantastisk flot! Eller som min bedstemor ville have sagt: “Hun gik i krogene”.

Alt i alt en strålende oplevelse, takket være et teamwork professionelt styret af Lone Rødbroe, der både stod for instruktionen og den musikalske ledelse. “Busters Verden” er i allehøjeste grad anbefalelsesværdig til en to-timers familieudflugt. Se den, nyd den og få en righoldig oplevelse med familien.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2007-10 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2007-10 December
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2007-10 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data