Helhedsplan på sporet

Opbakning fra hele byrådet til Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj


af Helle Hansen

Med Brabrand Boligforenings for­eningsråd bænket på tilhører­plads­erne i byrådssalen gav alle de lokale politikere på tværs af det politiske spektrum tilsagn om støtte til Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj.
Der foregik på byrådsmødet onsdag den 21. november. Sagen blev dog lige sendt en lille tur omkring økonomi­ud­valget til yderligere præcisering, inden byrådet forventeligt enstemmigt vedtager den store plan på byrådsmødet den 5. december.

Selv om hele byrådet er indstillet på at stemme for planen, så afslørede de­batten, at det ikke er alle politikerne, der er lige begejstret for den. Især de Konservative stillede kritiske spørgsmål til planen, som de mener mangler målbare mål, specielt set i forhold til, at Århus Kommune sender 62,5 millioner kroner med at føre den ud i live.

Repræsentantskabets fingeraftryk
Brabrand Boligforening skal stille med en garanti for et lignende beløb, for at planen kan sættes i værk. Det store beløb skal findes ved at drage foreningen og afdelingens jordbesiddelser omkring Gellerupparken i spil
Og så skal boligforeningens re­præ­sen­tantskab tage stilling til hel­heds­planen på et ekstraordinært re­præ­sen­tantskabsmøde tirsdag den 4. de­cem­ber.

Bliver der som forventet vendt tommelfingeren opad for helhedsplanen både i repræsen­tantskabet og Århus Byråd i starten af december, så vil arbejdet med at projektere og udvikle projektet blive sat i gang umiddelbart bagefter.

Og med en opgave, som kaldes et åbent opdrag, vil en række arkitektfirmaer blive budt med til at fremstille den store plan, som over de kommende 10-15 år skal være med til at ændre Gellerup og Toveshøj fra at være to boligområder til at blive en attraktiv bydel. Undervejs vil beboerne og alle andre interesserede i høj grad blive inddraget i, hvordan fremtidens Gellerup og Toveshøj skal se ud.
De første fysiske forandringer i Gellerupparken og Toveshøj som følge af helhedsplanen skal først forventes at kunne ses i starten af 2009.

Følg udviklingen på Skræppens blog: blog.skraeppebladet.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt