Foreningernes Hus klar til start – snart

Per Thomsen hedder manden, som de kommende fem år skal være med til at opbygge Foreningernes Hus sammen med Gellerup og Toveshøjs ildsjæle

”På en måde er det næsten som at komme hjem,” fortæller Per Thomsen, som den 5. november begyndte jobbet som projektleder af Foreningernes Hus, som skal ligge på Nordgårdskolen.

Tilbage i 1980’erne boede sønderjyden Per nemlig fem år i Gellerupparken i forskellige kollektiver på Gudrunsvej, mens han tog hul på uddannelsen til etnograf på Moesgaard Museum. Og i starten af 1990’erne flyttede han sammen med sin kone ind på Toveshøj, hvor han boede endnu fem år, mens han afsluttede uddannelsen.

Foreningernes hus 017

”Det er utroligt spændende at komme tilbage. Det er næsten lidt som at vende hjem, for det er det sted, jeg har boet længst næst efter Tønder, hvor jeg voksede op,” smiler Per, som blev tændt på jobbet, da han læste jobannoncen, der blev indledt med følgende citat:

”Mand søges til farefuld færd. Lav løn, bitter kulde, lange måneder med fuldstændig mørke, konstant fare. Sikker tilbagevenden tvivlsom. Ære og anerkendelse i tilfælde af succes.” Shackleton, 1914. (red. britisk polarforsker).

Fokus på hjemløse

”Jeg tænkte, det kan da kun være mig,” griner Per, som i dag bor i Aalborg, hvor han de seneste otte år har arbejdet i Brobygningsselskabet, der er en udviklingsafdeling for projekter for hjemløse i Aalborg Kommune. Her har Per Thomsen de sidste mange år været chef.

Inden Aalborg boede Per og hans kone fem år i Esbjerg, hvor Per forskede i hjemløse i tre år og derefter var konsulent i socialt arbejde.

Venter på nøgler

”Vi rejste til Aalborg, fordi min kone, der er biolog, fik job i Dronninglund. Nu er hun i gang med at uddanne sig til pædagog. Hun mangler fortsat et år af studiet, så foreløbig kommer jeg til at køre frem og tilbage mellem Aalborg og Brabrand,” siger Per.
Nu skifter Per så karrieren med de hjemløse mennesker ud med hjemløse foreninger, som han skal skaffe tag over hovedet i Foreningernes Hus.

”Det bliver spændende. Jeg kan rigtig godt lidt at omgås mennesker og har allerede hilst på mange gode ildsjæle her i området, som er lige så spændte på Foreningernes Hus, som jeg er,” fortæller Per. Han forventer snart at få overrakt nøglerne til Nordgårdskolen. Endnu er der ikke sat dato på et informationsmøde, men Per er i fuld gang med at skabe netværk og hilse på foreningerne.

”Når vi når lidt længere hen, så vil alle foreningerne i området blive inviteret til møde, og så skal vi rigtig i gang,” lover Per Thomsen. Han opfordrer alle interesserede foreninger til at kontakte ham allerede nu, så de er sikrer på at blive inviteret med. Mobil 61221746 email: peth[AT]bbbo[DOT]dk

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-10 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Dene side er omtalt på
Skraeppebladet.dk: Start-ceremoni i Forreningernes Hus i Gellerup:
Link: skraeppebladet.dk/2010/01/start-ceremoni-i-forreningernes-hus-i-gellerup/

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-10 December
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-10 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data