Foreningernes Hus (apr. ’11)

Stigende aktivitetsniveau

af Anne J. H. Svendsen, foreningernes hus – arkivfoto (kun online): Helle Hansen

Det er forår, dagene er blevet længere og lysere, og det betyder, at flere har lyst til at bevæge sig ud, og specifikt for Foreningernes Hus betyder det, at flere i foreningerne har lyst til at mødes om aktiviteter i huset. Det kan også være, at det ikke udelukkende handler om foråret, men at flere foreninger ganske simpelt har fået øjnene op for mulighederne i huset, og har lyst til at udnytte dem til fulde. Uanset hvad grunden er, kan vi konkludere, at huset oplever et stigende aktivitetsniveau.

Også i uge otte, i vinterferien, var huset booket godt op af de lokale foreninger, der afholdt forskellige arrangementer, blandt andet blev der afholdt et åbent musisk arrangement med lokalkunstneren, Pearl.

To nye sy-foreninger samt udvidet kapacitet i form af det tidligere skolekøkken
Ud over foreningen ’Det Kreative Værksted’, der dagligt har haft sin gang i huset siden sidst på efteråret, er der kommet to nye kreative sy-foreninger til, der ønsker at benytte sig af husets faciliteter. Det betyder selvfølgelig anskaffelse af nye symaskiner, da dem huset i forvejen stiller til rådighed, ikke længere rækker.

Foreningernes Hus er også så heldige at have fået udvidet kapaciteten, da huset nu også råder over det tidligere skolekøkken, hvilket brugerne af huset fremover vil komme til at kunne få gavn af. Lokalet skal dog først ’shines op’, og der skal kigges på indretningen, før det er helt klar til brug. I det nye lokale kommer en af de tre sy-foreninger til at lave deres kreative udfoldelser, da der ikke er plads til alle sy-foreningerne på en gang, (og sy-foreningerne har valgt at mødes og sy i samme tidsrum om formiddagen) inde på det til formålet hidtil benyttede værksted.

Mobile kunstværker
Yderligere er Foreningernes Hus blevet ’udsmykket med mobile kunstværker’, 12 stk. bannere, som elever fra produktionsskolen har lavet til huset. De mobile kunstværker er hængt op flere steder, og de passer godt ind med den i forvejen farverige og halvfjerdser inspirerede stil i huset. I januar afholdt Århus produktionsskole fernisering i den store sal, der blev indledt med en tale fra Viceborgmester Rabih Azad-Ahmad.


Foreningernes Hus
Sigridsvej 46, bygning 3
8220 Brabrand

Kontakt leder af Foreningernes Hus, Per Thomsen på tlf. 61 22 17 46 eller mail: peth@bbo.dk
Hjemmeside: www.foreningernes-hus.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt