Månedens forening: Rabetah

Den Palæstinensiske Forening Rabetah og 14 andre foreninger har lokaler i Foreningernes Hus, og hvert lokale bliver delt af mellem to og fem foreninger. Der er cirka 25 foreninger, der bruger huset jævnligt. Enhver forening med tilknytning til lokalområdet kan gratis låne lokaler i Foreningernes Hus.

Vores forening deler lokale med Den Tyrkiske Kvinde Forening, og vi har det godt sammen. Hvis vi har brug for et større lokale, kan vi booke det gratis.

”Vi har stor indflydelse på, hvad der sker i huset,” siger Malek El-Batran fra Rabetah.

I Foreningernes Hus holder vi vores møder, arrangementer, fester og mødes til en snak over en kop kaffe, te eller cappuccino. Vi laver også mad.

Foreningernes Hus bliver drevet ud fra empowerment tanken, og der er valgt et Husråd til Foreningernes Hus, hvor 15 foreninger er repræsenteret. Rabetah har en plads i Husrådet, og på den måde har vi stor indflydelse på, hvad der sker i huset.

Selv om vi i Foreningernes Hus kommer fra forskellige lande, har vi det godt sammen. Vi deler vores snakke om hvad der forgår i Gellerup, Danmark og hvad der sker i verden, og alle fortæller, hvad der sker i deres hjemland. Foreningernes Hus er et godt sted, hvis man ønsker at lære hinandens traditioner, mentalitet og kulturer at kende. Det er ikke kun for voksne, men også for unge.

Foreningernes Hus er et godt sted, hvis man ønsker at lære hinandens traditioner, mentalitet og kulturer at kende

I Foreningernes Hus er der mange aktiviteter for kvinder, så som syning, madlavning og andre lignende aktiviteter. Man kan nemt blive medlem af en forening, og på den måde få mulighed for at deltage i livet i huset.

Dansk/Palæstinensisk madklub

I Rabetah har vi en Dansk/Palæstinensisk madklub, og den mødes en gang hver anden uge. Madklubben er for alle, der ønsker at deltage og smage den palæstinensiske og danske mad.

Stort set alle kan komme og hjælpe med madlavning. Man behøver ikke at blive medlem med det samme, men må godt komme og prøve først. Vi er åbne for enhver form for mad man kan lide, og man er velkommen til at komme med sine egne forslag.

Hvis man ønsker at prøve madklubben og eventuelt blive medlem af vores forening, kan man tilmelde sig på emailadressen: jabalya[AT]yahoo[DOT]com, Der kan dog højst være 35 mennesker til spisning.

Efter Ramadan-måneden vil den Palæstinensiske Forening Rabetah være åben næsten hver dag, så hvis du har lyst til en kop kaffe eller te og at få viden om os og evt. om Palæstina og dets historie, eller den aktuelle situation der, så er du velkommen til at besøge os i Foreningernes Hus i den tidligere Nordgårdskolen, Sigridsvej 46 i Gellerup.

Madklubben genstarter, når Ramadanen slutter.

Logo rabetah

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-07 September side 13
i sektionen INDSTIK: Gellerup

forsiden af magasinet 2011-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data