Sommerskolen Asien i børnehøjde

Frivillige søges til sommerskoleprojekt i Gellerup

af projektleder i Mellemfolkeligt Samvirke Kim Strudahl, pædagogstuderende
illustration af Jesper Ankjær

Sommerskolen har til formål at fremme relationer mellem børn fra Gellerup og børn fra Århus midtby. Med Asien som overordnet tema forsøger vi at give børnene en sjov og oplevelsesrig uge, som forhåbentlig også giver dem en bedre forståelse for andre kulturer.

Sommerskolen henvender sig til børn fra seks til ti år, og vi forsøger at have ca. 30 børn fra Gellerup og ca. 30 børn fra det øvrige Århus. Arrangementet afvikles i samarbejde med multikulturhuset Globus 1 i Gellerup. I år afholdes sommerskolen i uge 29.

Projektet er et selvstændigt initiativ med tilknytning til Mellemfolkelig Samvirke. Vi er en fast gruppe på ca. 10-15 mand, der i løbet af året planlægger sommerskolen. Vi mødes cirka en gang om måneden. De fleste er studerende, bl.a. psykologi-, antropologi- og pædagogstuderende, i alderen 20-30 år.

4. sommerskole i år
Sommerskoleprojektet afvikles i 2010 på fjerde år. De tidligere år har vi haft henholdsvis Afrika, Sydamerika og Østeuropa som tema. Sommerskolen foregår over fem dage (fra kl. 9 til kl. 15), hvor der er workshops de første fire dage. Den sidste dag inviterer vi forældre og søskende, så børnene kan vise, hvad de har lavet i løbet af ugen.

Børnene deles ind i fire grupper, som alle i løbet af ugen skal gennem workshops med temaerne Vietnam, Nepal, Indien og Kina. Inddelingen i grupper har bl.a. til formål at sikre, at børnene blandes og dermed udfordres til at skabe nye relationer mellem hinanden. I løbet af sommerskolen skal børnene bl.a. bygge drager, lære kampsport, danse Bollywood-dans og være med til at lave asiatisk frokost til hele sommerskolen.

Udover selve ugen holder vi et arrangement i Globus1 d. 24. april, hvor alle er velkomne.

Støtte søges
Da vi desværre ikke kan forvente den samme støtte fra kommunen som de foregående år, er vi afhængige af støtte andre steder fra i år. Vi er derfor meget interesserede i alle former for bidrag, store som små, eksempelvis i form donationer til forplejningen (frokost) eller materialer til de forskellige aktiviteter.

Frivillige søges
Vi vil rigtig gerne have flere frivillige med til at arrangere sommerskolen. I selve ugen er der især brug for mange hænder til at holde styr på 60 børn og få det hele til at hænge sammen. Al frivillig hjælp er velkommen, både hvis man har interesse i at være med til at planlægge sommerskolen og/eller vil være med i dele eller hele uge 29.

Kontakt projektleder: Kim Strudahl, pædagogstuderende, Tlf: 30 23 09 58
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt