Med et ja til helhedsplan er moské mulig

Planen kan opfylde ønsket om moské i Gellerupparken

af journalist Marianne Stenberg

Siger beboerne ja til helhedsplanen, bliver det muligt at opføre en moské i Gellerupparken. Med et nej til planen, bliver ønsket ikke opfyldt.

I kommuneplanen for Gellerup samt de lokalplaner, der hører under, er det lagt fast, at der i Gellerup ikke må opføres andet end boliger. Området er udlagt til beboelse. Det vil sige, at uden en ændring i kommuneplanen er det ikke muligt at opføre et byggeri, der har andet formål end beboelse.

Mange beboere i området har et meg­et stort ønske om at få opført en moské i Gellerupparken. Moskeforeningen arbejder for projektet og står for indsamling af penge til både at købe grund og opføre byggeriet for. I høringsfasen i foråret omkring helhedsplanen kom der rigtig mange til­kende­givelser fra beboere og interesserede borgere med ønsket om moské.

Der var underskriftsindsamlinger, og en lang række mennesker mødte frem til den høring, der var i Globus1, og hvor et af hovedemnerne var muligheden for at opføre en moské.

Keld Albrechtsen og Torben Overgaard har begge som privatpersoner haft en række møder med imamer og moskeforeningen i forbindelse med arbejdet med helhedsplanen.

“Vi undersøgte, om der var juridiske problemer i forhold til at få en moské placeret i området, når helhedsplanen gennemføres, og den undersøgelse har vist, at helhedsplanen ændrer ting­ene således, at hvor man i dag kun må bygge boliger i området, så må man med helhedsplanen opføre kontorer, butikker, institutioner og altså også en moské. Dog kræver det en lokalplan,” siger Keld Albrechtsen

“Århus Byråd har allerede vedtaget en lokalplan af samme type nemlig den, der indeholder moskéen på Sintrupvej. Et flertal i byrådet har altså vist, at de er villige til vedtage lokalplaner til det formål, og kan gøre det igen.”

“Det afgørende er selvfølgelig, at for at købe en grund skal moskeforeningen have pengene til det. Man har allerede nu meldt ud, at man har midlerne. Foreningens ønske er, at moskeen får en central placering ind mod bygaden. Det afgørende bliver, hvad sådan en grund kommer til at koste, og om midlerne, der er til rådighed, rækker. Men teknisk og juridisk er det med et ja til helhedsplanen muligt at få den moské, som så mange beboere og borgere ønsker,” siger Keld Albrechtsen.

JA ELLER NEJ
Hvis I beboere siger ja til helhedsplanen, bliver det muligt at opføre en moské i Gellerupparken.
Hvis I siger nej, vil plangrundlag­et ikke gøre det muligt at opføre en moské.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt